Fenomenele meteo extreme pot afecta producția, deoarece culturile sunt intr-o avansata stare de dezvoltare

User Rating:  / 0
PoorBest 

Culturile însămânțate în toamna lui 2015, precum grâul, orzul și rapița, se află într-o stare avansată de dezvoltare, dar variațiile de temperatură și fenomenele meteo extreme pot afecta nivelul producției finale, dacă acestea devin persistente, este de parere secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Daniel Botănoiu.

"Culturile însămânțate în toamnă sunt dezvoltate corect în această perioadă din aprilie. Este un an cu culturi destul de avansate, la orz chiar a apărut spicul și burduful. Variațiile de temperatură pot fi o problemă, dar dacă temperaturile nu se duc sub 10 grade Celsius și nu sunt persistente, acestea nu vor afecta culturile foarte mult. Culturile suferă doar dacă variațiile sunt bruște pentru că planta consumă mai multă energie ca să se adapteze, fie la temperaturi ridicate, fie la cele scăzute, și această pierdere de energie înseamnă o diminuare a calității pe producția finală. Deocamdată nimeni nu poate să evalueze ce nivel al producției vom avea în acest an, deoarece în prezent sunt dezvoltate corect și orzul și grâu și rapița. Nu trebuie să uităm că anul acesta culturile se vor recolta mai repede decât în anii anteriori pentru că am avut o iarnă călduroasă și au pornit mai repede în vegetație decât de obicei. Va fi un an total diferit față de anul trecut", a declarat, pentru AGERPRES, Daniel Botănoiu.

In zonele unde s-a semănat floarea soarelui și porumb, ploile din ultima perioadă au fost "o gură mare de oxigen", insa grindina căzuta zilele trecute în jurul Bucureștiului a afectat spațiile protejate cultivate legume, iar autoritățile nu exclud acordarea unui sprijin pentru agricultori după ce vor avea evaluările finale, a explicat Botanoiu.

 

Vizitatori Counter

001740773
azi
ieri
aceasta Saptamana
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luna trecuta
toate zile
4216
7630
27864
1667423
128139
161209
1740773

IP-ul tau: 52.23.192.92
Server Time: 2019-02-20 15:02:46