5.300 de kg de grâu la hectar obținut de Agroserv Confind

User Rating:  / 1
PoorBest 

Ioan Simion Agroserv Confind 1 copyDupă recoltarea grâului, Agroserv Confind, compania controlată integral de producătorul de echipamente pentru industria petrolieră Confind din Câmpina, a obținut o recoltă de peste 5300 de kg de grâu la ha. „Aceasta este o producție bună, suntem mulțumiți de rezultat. Speram să depășim 5000 de kg, deci ne-am depășit ținta”, declară Ioan Simion, proprietar Confind.

„În cei patru ani de când am demarat afacerea în agricultură, am învățat că dacă e ploaie, se obțin recolte mari, bune, dar prețul la cereale scade simțitor. În schimb, dacă e secetă, prețul e bun, însă producția e mică. Deci, fermierul nu prea are de unde câștiga sau, mai exact, cum să facă o marjă de profit care să-i asigure resurse suficiente pentru o dezvoltare sănătoasă a afacerii”, spune industriașul român.

Confind a investit inițial în cele 250 de ha de teren comasat 100% aproximativ 5 milioane de lei. Au urmat alte 6,5 milioane de lei, investite în silozuri, rampe cu dispozitive de cântărire și alte utilaje agricole. Intenția este ca în jurul Agroserv Confind să se constituie un întreg lanț de producție.

Statul trebuie să-și facă simțită prezența în acest sector economic

„Sugestia mea ar fi ca statul să se implice, să achiziționeze cu un preț negociat cinstit cerealele de la fermieri. Practic, ca fermier, statul român nu te încurajează deloc să faci această activitate. Nu este sănătos pentru România ca toată recolta, sau cea mai mare parte, să plece direct în port, imediat după recoltare”, completează Ioan Simion.
Capacitatea de însilozare deținută de Agroserv Confind se situează în jurul valorii de 8000 de tone.
Floarea-soarelui a primit apă la timp

„La floarea-soarelui constatăm că a plouat la timp, deci există toate condițiile pentru o recoltă foarte bună. Totuși, după patru ani de agricultură îmi este foarte clar că deși avem una dintre cele mai performante exploatări agricole – dat fiind că dincolo de dotarea tehnică, pământul este comasat 100% – din agricultură nu se poate face un profit prea mare”, declară Ioan Simion.

Agroserv Confind își păstrează intenția să dezvolte afacerea pe verticală, o fermă de animale fiind cel mai logic pas. „Astfel, în loc să vinzi grâu, floarea-soarelui, cereale companiilor străine – care, e drept, îți plătesc după câteva zile –, fie direct de pe câmp, fie din silozul tău, după câteva luni, mai bine însilozezi produsul după recoltare și îl consumi în ferma ta de animale”, întărește Ioan Simion.

În 2017, Agroserv Confind a cultivat pe cele 250 de hectare grâu și floarea soarelui.

Vizitatori Counter

001740987
azi
ieri
aceasta Saptamana
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luna trecuta
toate zile
4430
7630
28078
1667423
128353
161209
1740987

IP-ul tau: 52.23.192.92
Server Time: 2019-02-20 15:29:27