PACHETUL EU TURISM BCR

User Rating:  / 0

Pachetul EU Turism de la BCR este dezvoltat pentru o mai usoara finantare si implementare prin BCR a proiectelor derulate cu fonduri europene nerambursabile, initiate de entitati publice si/sau private situate pe teritoriul Romaniei.

Obiectivele programului
Astfel, daca doresti sa obtii finantare pentru:

citeste mai departe...

TEHNOLOGIE CADRU PENTRU PRODUCEREA MATERIALULUI DE PLANTARE ECOLOGIC HORTICOL CARE SE MULTIPLICA PRIN SEMINTE

User Rating:  / 0

LEGUME SI PLANTE ORNAMENTALE


1. Procurarea semintelor. Samanta utilizata in producerea materialului de plantare trebuie sa fie certificate bio sis a fie produsa de o unitate autorizata sau certificate pentru producerea semintelor ecologice.

citeste mai departe...

PACHETUL EU PESCUIT BCR

User Rating:  / 0
 Pachetul EU Pescuit BCR are ca scop sprijinireproiectelor care au ca obiective:

    * Modernizarea vaselor si a ambarcatiunilor;

    * Sprijinirea pescuitului costier la scara mica;

citeste mai departe...

TEHNOLOGIE CADRU - PRODUCEREA CULTURILOR ECOLOGICE VITICOLE

User Rating:  / 0

A. Pregatirea amestecurilor nutritive
Fiecare componentaa amestecului nutritive trebuie controlata pentru:
- a nu contine cantitati de metale grele, produse pesticide sau ingrasaminte chimice acumulate in culturile anterioare sau in anii precedenti;
- a nu contine nematozi, vectori ai unor virusuri degenerescente;
- a nu contine spori, larve, pupe, sau adulti ai organismelor patogene care sa afecteze tinerele plante;
- mranita sa fie bine fermentata, sa nu fie infestata cu seminte de buruieni si sa provina de la animale crescute ecologic, iar produsele chimice utilizate pentru dezinfectia sau dezinsectia adaposturilor si a animalelor sa nu fie amestecate cu gunoi de grajd. De preferat mranita sa provina de la ferme zootehnice ecologice.
Cand se utilizeaza jiffy, jiffy pots sau turba, acestea nu trebuie sa contina ingredienti chimici de sinteza.

citeste mai departe...

Pachetul EU Agri BCR

User Rating:  / 0

 Pentru ca sa ai banii atunci cand ai nevoie de ei, BCR a dezvoltat Pachetul EU Agri BCR.
      Obiectivele programului  - Prin intermediul pachetul EU Agri iti poti finanta si implementa prin BCR
proiectele derulate cu fonduri europene nerambursabile,
proiecte care au ca obiective:

citeste mai departe...

TEHNOLOGIE CADRU PENTRU OBTINEREA PRODUSELOR LEGUMICOLE ECOLOGICE LA TOMATE SI ARDEI

User Rating:  / 0

1. Conversia terenului pentru culturile ecologice
Certificarea unei culturi ecologice impune o perioada de minim 2 ani de conversie a terenului pentru culturile anuale, perioada in care remanenta pesticidelor si a ingrasamintelor chimice utilizate de-a lungul timpului este, practic, eliminata (diminuata la limitele maxime impuse de legislatia care reglementeaza productia si produsele ecologice).

citeste mai departe...

TEHNOLOGIE CADRU PENTRU CONVERSIA ECOLOGICA A UNEI PLANTATII DE VITA DE VIE AFLATA IN PLINA PRODUCTIE

User Rating:  / 0

1. Alegerea parcelei si a sortimentului
Alegerea parcelei pentru conversie ecologica trebuie sa raspunda unor criterii de selectie obligatorii cum ar fi: sa aiba un spatiu de izolare fata de plantatiile intretinute prin tehnologia clasica, sa nu fie amplasate langa o sursa de poluare (sosele intens circulate, combinate chimice, termocentrale, exploatatii petrolifere etc), sa fie cultivate cu soiuri rezistente sau tolerante la atacul unor organisme patogene, plantele sa nu fie infectate cu virusuri si/sau bacterii care produc boli degenerescente.

citeste mai departe...

LUCRARI DE SEZON - ARATURA

User Rating:  / 0

ARATURA  
       Dintre lucrarile de baza ale solului, importanta deosebita pentru culturile semanate toamna, prezinta aratura. Prin aratura, solul se aeriseste fapt ce usureaza mult germinatia semintelor plantelor. De modul de executie al acesteia si mai ales de calitatea ei, depinde in mare masura reusita culturilor si a productiilor obtinute.  Este cu atât mai folositoare cu cât se execută mai devreme, respectiv imediat ce planta premergătoare eliberează terenul.

citeste mai departe...

PAJISTILE NATURALE - PARTEA A III-A

User Rating:  / 0

FOLOSIREA PAJISTILOR PRIN COSIT
 Reprezinta metoda prin care se obtin furajele necesare in hrana animelelor pentru perioada de stabulatie (fan, semifan, semisiloz, siloz) sau pentru completarea deficitului in perioada de vegetatie. Furajul verde cosit se poate administra direct la iesle pentru hranirea animalelor in perioada de vegetatie, cand conditiile pentru pasunat sunt mai dificile din cauza umiditatii solului, sau sistemul de crestere al animalelor este cu furajare la grajd. Administrarea masei verzi la grajd, desi valorifica mai bine productia, este un sistem mai costisitor si se aplica pe pajisti cu productii mari si de calitate, cu procent mare de leguminoase, care pot uneori produce meteorizatii, sau sunt dominate de specii de faneata care nu suporta calcatul ca Arrhenatherum elatius, Tristeum flavescens si altele.

citeste mai departe...

PAJISTILE NATURALE - PARTEA A II-A

User Rating:  / 2

METODE DE FOLOSIRE A PAJISTILOR
Se pot folosi prin pasunatul direct, prin cosit pentru prepararea fanului si a silozului, mixt cand folosirea pasune – faneata alterneaza in acelasi an sau se succed in ani diferiti si combinat in cazul pajistilor foarte productive, cand iarba se coseste si se consuma pe loc cu animalele de pe pasune.
1. FOLOSIREA PAJISTILOR PRIN PASUNAT
Pasunile naturale si semanate reprezinta cea mai ieftina sursa pentru asigurarea hranei erbivorelor in timpul perioadei de vegetatie.
In faza tanara de vegetatie, plantele de pe pasuni au insusiri organoleptice care maresc apetitul animalelor si, ca urmare, creste gradul de consumabilitate a ierbii care poate ajunge la 85-90%.
Masa verde contine 2-3% proteina bruta digestibila (PBD). In functie de calitatea pasuniii, 1 Kg de masa verde contine 0,14-0,25 unitati nutritive (UN), cantitati mari de saruri minerale si vitamine (E, complex B, provitaminele A, D)si alti nutrienti.

citeste mai departe...

Curs Valutar

PROGNOZA METEO