TRATAMENTUL SEMINTELOR DE PORUMB SI FLOAREA SOARELUI - PONCHO 600 FS - BAYER CROP SCIENCE

User Rating:  / 0

Proprietati fizico-chimice
       Poncho® 600 FS se prezinta sub forma unei suspensii de culoare rosie, fina, omogena, cu tendinta de depunere in timp, dar cu o buna capacitate de revenire în sistem omogen.

      Modul de actiune
      Poncho 600 FS are actiune sistemica de lunga durata in seminte si plante.

citeste mai departe...

MANAGEMENTUL INTEGRAT DE PROTECTIE AL CULTURILOR DE CEREALE, IN TOAMNA ANULUI 2008 - PARTEA A II- A - SECARA, TRITICALE, ORZ SI ORZOAICA

User Rating:  / 0

Culturile de secara pot fi atacate de larvele gandacului ghebos care, in situatii de monocultura pronuntata de cereale paioase de toamna, poate determina importante pagube. In egala masura, viermii sarma constituie, prin polifagia lor, daunatori de sol importanti si in culturile de secara, putand produce pagube apreciabile in special pe terenurile grele si mai umede unde, de regula se cultiva aceasta planta. Desi prezente bolile transmise prin samanta si sol, precum malura sau fuzarioza radacinilor, coletului si plantulelor au un impact relativ redus. Se impune utilizarea unui sistem de masuri de prevenire si combatere integrata, in cadrul caruia, alaturi de unele masuri agrofitotehnice se impune tratamentul chimic al semintelor. In situatia cultivarii secarei dupa premergatoare cereale paioase sau in sole care sunt cunoscute ca avand densitati mari de viermi sarma, o atentie deosebita trebuie acordata prevenirii atacului larvelor gandacului ghebos si viermilor sarma. Pentru protejarea culturilor se considera obligatorie utilizarea la semanat a semintelor tratate cu insectofungicid Nuprid Max Al 222 FS (2,5 l/t). Pentru culturile de secara semanate dupa alte plante decat cerealele paioase, sunt avizate fungicidele Tiramet 60 PTS (3,0 kg/t) si Tiramet 600 SC (3,0 l/t).

citeste mai departe...

CREDITE PENTRU CAPITALUL DE LUCRU

User Rating:  / 0
Beneficiari:
- persoane juridice care demonstreaza desfacerea asigurata a produselor lor prin prezentarea de contracte si comenzi ferme

Caracteristici generale:
- raspund necesitatilor de finantare pe termen scurt sau mediu
- se acorda in lei sau valuta
- forme de acordare: linii de credit; credit rambursabil in rate lunare sau in intregime la scadenta.

citeste mai departe...

CREDITUL DE INVESTITII DE LA C.R. FIRENZE ROMANIA

User Rating:  / 0
Banca C.R. Firenze Romania
Solicitanti eligibili
Finantarea se acorda persoane juridice rezidente si nerezidente.
Activitati eligibile
Creditul serveste la: achizitionarea de bunuri imobile sau mobile

citeste mai departe...

MANAGEMENTUL INTEGRAT DE PROTECTIE AL CULTURILOR DE CEREALE, IN TOAMNA ANULUI 2008 - PARTEA I - GRAUL

User Rating:  / 0

In conditiile din tara noastra, culturile de cereale detoamna (grau, secara, triticale, orz si orzoaica) sunt atacate frecvent de un complex de patogeni si daunatori, pe toata perioada de vegetatie, putand cauza pagube importante, actiunile de protectia plantelor reprezentand un interes major, uneori chiar determinant, privind infiintarea culturii. Tinand seama ca numerosi agenti patogeni si daunatori se transmit prin samanta si sol, iar atacul se manifesta imediat dupa semanat, se impune adoptarea unui sistem complex de masuri care include samanta, factorul agrotehnic si combaterea chimica. Obtinerea unor recolte bogate si de calitate, in conditiile unor costuri cat mai reduse, nu poate fi realizata decat printr-un management corect de protectia plantelor, bazat pe aplicarea unei tehnologii specifice perfectionate, care sa permita o valorificare superioara, atat a resurselor naturale cat si a inputurilor, masuri care trebuie avut in vedere inca de la infiintarea culturilor.

citeste mai departe...

TEHNOLOGIA CULTIVARII PLANTELOR TEHNICE - SOIA

User Rating:  / 0

     Soia cultivata apartine speciei Glycine max.(L), ordinul Leguminosales. Soia este una din plantele agricole de cea mai mare importanta pentru alimentatia umana, alimentatia animalelor si industrie. Semintele de soia contin peste 30% substante proteice si 17-25% ulei.
      Conform datelor furnizate de Ministerul Agriculturii, prin prelucrarea boabelor de soia se obtin:
    * faina de soia, utilizata in industria alimentara( lapte, branza, fulgi, cafea, ciocolata, macaroane, biscuiti, substituent al carnii;
    * uleiul de soia , folosit la fabricarea margarinei, sapunurilor, lecitinei, etc;
    * sroturile de soia, rezultate din procesarea uleiului, utilizate in hrana animalelor;

citeste mai departe...

CREDITUL PRO AGRICOL DE LA CEC BANK

User Rating:  / 0
Solicitanti eligibili
In aceasta categorie intra: societati comerciale cu capital de stat si/sau privat, societati comerciale cu capital integral strain sau mixt, societati agricole cu personalitate juridica, asociatii familiale, persoane fizice autorizate.

citeste mai departe...

HELMINTOSPORIOZA LENTICULARA – O BOALA A GRAULUI IDENTIFICATA IN CAMPIA BANATULUI

User Rating:  / 0

Primele simptome produse produse de atacul acestei ciuperci au fost observate in anul 2003, in campul de ameliorare a graului de la SCDA Lovrin, jud. Timis. 
In anii 2007 si 2008 observatiile s-au facut in campul experimental cu grau al Statiunii didactice a USAMVB Timisoara. S-a remarcat agresivitatea maxima a patogenului (100%) si virulenta, care a oscilat intre 20 si 60%. Dupa constatarea noastra, ciuperca este prezenta in partea de vest a tarii de cel putin cativa ani, insa simptomele au trecut neobservate sau au fost confundate cu cele produse de Septoria nodorum.

citeste mai departe...

CREDITUL PENTRU FIRME DIN MEDIUL RURAL

User Rating:  / 0
Vrei un utilaj nou ? Iti renovezi sau construiesti sediul ? Ai nevoie de bani pentru activitatea de zi cu zi? 
       Prin Credit pentru societatile din mediul rural si acces la bani din surse BERD si UE!
Banii ii poti folosi pentru activitatea de zi cu zi, plati salarii, achizitie utilaje, masini, terenuri, cladiri;
Mai mult decat atat ai o persoana dedicata ce-ti ofera sprijinul in pregatirea fluxului de numerar structurarea tranzactiei, alegerea celui mai convenabil tip de credit precum si la rezolvarea situatiilor ce pot interveni pe parcursul derularii creditului!

citeste mai departe...

CREDITUL PENTRU INVESTITII IN AGRICULTURA

User Rating:  / 0

Solicitanti eligibili. Creditul se adreseaza persoanelor juridice, care se incadreaza in una din categoriile de mai jos:
- producatori agricoli individuali evidentiati in Registrul fermelor;
- asociatii agricole familiale, asociatii de producatori agricoli, grupuri de producatori si cooperative agricole;
- societati agricole private, respectiv asociatii agricole cu personalitate juridica;
- societati comerciale cu capital privat;
cu conditia sa fie organizati conform legii si sa faca dovada existentei unui proiect de investitii eligibil pentru finantare in cadrul PNDR.
Activitati eligibile

citeste mai departe...

Vizitatori Counter

002072469
azi
ieri
aceasta Saptamana
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luna trecuta
toate zile
3191
10435
30212
1993972
78383
0
2072469

IP-ul tau: 100.26.176.182
Server Time: 2019-12-11 08:14:58