Oul lichid poate reprezenta o oportunitate reală pentru fermierii români

User Rating:  / 0
PoorBest 

ou liquidO afacere nu foarte cunoscută în România este transformarea oului în coajă, în ou lichid. O astfel de activitate se desfăşoară în comuna Gruiu, din Ialomiţa, unde un localnic a început să facă "un pas înainte în ceea ce priveşte calitatea şi siguranţa alimentară", informează www.antenasatelor.ro.

Potrivit directorul Oficiului Judeţean pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, din Ialomiţa, afacerea respectivă este prima din ţară realizată cu fonduri europene şi a doua din ţară care transformă oul în coaja în ou lichid. "Acesta din urmă reprezintă un pas înainte în ceea ce priveşte calitatea ţi siguranţa alimentară, deoarece prin procesul de pasteurizare se obţine un produs care garantează neutralizarea microorganismelor cu potenţial dăunător, precum Salmonella", scrie www.antenasatelor.ro.

Prelucrarea oului se face din stare crudă, se pasteurizează şi se ambalează în cutii de carton de diferite dimensiuni de la 330 mg până la 20 de kg.

Albuşul şi gălbenuşul se amestecă în anumite proporţii, se pot separa, sau, pur şi simplu, în funcţie de cerere, se ambalează ouăle întregi. Produsul finit se foloseşte în industria alimentară, în restaurante, dar şi în gospodăriile individuale. Este foarte important de spus că oul lichid corespunde tuturor standardelor de igienă.

Pentru judeţul Ialomiţa, investiţia este foarte importantă pentru că aduce tehnici inovative, iar crescătorul de păsări din comuna Gruiu care a accesat fonduri europene s-a transformat în acest fel din furnizor de materii prime în creator de produse finite.

Afacerea respectivă a fost făcută în premieră în ţara noastră de o firmă din Banat care precizează că în proporţii naturale şi fără aditivi termenul de valabilitate este acelaşi cu cel al ouălor, de 28 de zile, refrigerat, iar cu aditivi este de 90 de zile.

Dacă produsul este congelat, poate fi păstrat până la 12 luni, însă în ambele cazuri, odată deschis, trebuie consumat în 24 de ore. Când produsul este refrigerat să, acesta necesită depozitarea la temperaturi cuprinse între 0 şi 4 grade Celsius, deoarece în caz contrar se deteriorează mult mai rapid decât termenul specificat.

Vizitatori Counter

003049496
azi
ieri
aceasta Saptamana
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luna trecuta
toate zile
744
6053
6797
2998156
88908
145668
3049496

IP-ul tau: 3.229.122.166
Server Time: 2019-09-16 03:03:05