Vaccinurile si biosecuritatea, inlocuitorii antibioticelor in SUA

User Rating:  / 1
PoorBest 

purcelus mic vaccinatUtilizarea sporită a vaccinurilor și o mai bună igienizare și biosecuritate reprezintă două dintre cele mai frecvente schimbări pe care producătorii de porci, bovine și păsări din SUA le fac ca răspuns la reducerea utilizarii antibioticelor, scrie PigProgress.net.

Aceasta a fost una din concluziile unui nou studiu, realizat de o companie de consultantă pentru sanatate si nutritie a animalelor, din Dallas.

Studiu a arătat că în ciuda faptului ca au existat unele variații în rândul grupurilor de specii, protocoalele de vaccinare și sanitațiile îmbunătățite au fost primele 2 strategii adoptate de peste 70% din toți producătorii. Printre alte strategii s-au numarat si reducerea amestecării animalelor / păsărilor, modificări aditivilor din furaje, modificări ale instalațiilor, utilizarea modulatoarelor imune și schimbări în genetică.

Modificarea cea mai frecvent adoptata a fost schimbarea aditivilor alimentari, cresterea utilizarii probioticelor. Alte modificări mai puțin frecvente ale aditivilor furajelor includ utilizarea crescută a enzimelor, prebioticelor, oligozaharidelor, acizilor organici și fitogenicilor. Mai mult de 90% dintre producătorii de păsări au indicat că schimbă unul sau mai mulți aditivi pentru hrana animalelor ca răspuns la pierderea de antibiotice, mai mult decât orice alt grup de specii.

Jumatate din producatorii au declarat că au făcut deja modificări în operațiunile lor. Circa 75% au spus că au fost pregătiți pentru schimbări, dintre care sectorul păsărilor de curte a fost cel mai pregătit.

A existat o preocupare generală cu privire la impactul potențial al pierderii antibioticelor cu utilizare partajată. Numai 38% dintre producători credeau că vor putea să mențină nivelurile de producție și profit fără ei.

Vizitatori Counter

003086005
azi
ieri
aceasta Saptamana
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luna trecuta
toate zile
6258
8989
43306
2998156
125417
145668
3086005

IP-ul tau: 34.204.175.38
Server Time: 2019-09-20 19:24:20