Tocanul de oaie a primit atestatul de produs tradițional pe Transalpina

User Rating:  / 1
PoorBest 

atestat tocan de oaieFermiera Maria Babu a primit, în 25 iulie 2019, atestatul de produs tradițional pentru „tocanul de oaie”, la Stâna Ștefana, din Novaci, județul Gorj, de pe șoseaua Transalpina, la o altitudine de peste 2000 de m, produsul fiind al 63-lea care primește acesastă importantă recunoaștere.

Tocanul de oaie este un tip de tobă din carne de oaie tocată cu care se umple o burtă și se presează, putând fi pusă la păstrare și consumată oricând.

Preparatul este apreciat în special de turiștii străini care desori se opresc la terasa Stânii Ștefana pentru a-l degusta pe lângă celelalte preparate cu specific ciobănesc printre care se numără tochitura de oaie, bulzul, mămăliga cu smântână și brânză.

La evenimentul de înmânare oficială a atestatului a fost prezent și Petre Daea, ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Acesta a anunțat că, pe lângă faptul că tocmai a fost dublată subvenția prin ajutor de minimis pentru lână, aprobată cu o zi în urmă în ședința de Guvern, specialiștii AFIR au pus la punct o bază de date pentru produsele tradiționale și un modul de înregistrare online a documentației pentru aceste produse, care îi scutește pe oameni de alergătura inutilă care însoțește mai orice demers către oficialități.

România deține un total de 742 astfel de produse înregistrate din 2014 până în prezent.

Vizitatori Counter

003297958
azi
ieri
aceasta Saptamana
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luna trecuta
toate zile
3656
6962
52787
3198371
133909
203461
3297958

IP-ul tau: 18.208.159.25
Server Time: 2019-10-19 14:48:28