Statul ar putea încuraja angajarea tinerilor în agricultură

User Rating:  / 1
PoorBest 

subventii pentru fermierii romaniAngajarea tinerilor în sectoarele agricultură, acvacultură şi industrie alimentară ar putea fi stimulată de stat, în baza unui program derulat în perioada 2018 – 2020, după ce plenul Senatului a adoptat, luni, 11 decembrie, în unanimitate, în calitate de primă Cameră sesizată o propunere în acest sns.
Proiectul a fost preluat în regim de urgență de parlamentari care au majorat de la 35 la 40 de ani vârsta pentru angajați, iar senatorii din comisia de specialitate au modificat facilitățile și criteriile de acordare a acestora. Sprijinul se acordă angajatorului pe o perioadă de 12 luni.

Societăţile care fac dovada angajării a doi tineri vor beneficia de următorul sprijin lunar, pentru fiecare angajat:

  • 1.000 de lei pentru angajaţii cu studii superioare de specialitate în domeniul agricol, acvacultură şi/ sau industrie alimentară;
  • 750 de lei pentru cei cu studii medii de specialitate, precum şi cursuri de formare profesională de scurtă durată în domeniul agricol, acvacultură şi/ sau industrie alimentară;
  • 500 de lei pentru persoanele fără studii.

Pentru ca angajatorul să beneficieze de acest sprijin, angajatul trebuie să nu fi beneficiat anterior de un alt sprijin la încheierea unui contract individual de muncă pentru prima angajare sau să nu fi avut încheiat un contract individual de muncă, cu acelaşi angajator, cu cel puţin 12 luni înaintea angajării prin acest program.

Angajatorul, la rândul său trebuie să îndeplinească următoarele cerinţe:

  • să nu se afle în procedură de executare silită, reorganizare judiciară, faliment, închidere operațională, dizolvare, lichidare sau administrare specială;
  • nu au datorii la bugetul general consolidat și la bugetele locale, atât pentru sediul social cât și pentru toate punctele de lucru;
  • se obligă să încadrează cu contracte de muncă pe perioadă nedeterminată, cu normă întreagă, cel puțin 2 persoane cu vârsta de până la 40 de ani, păstrând numărul locurilor de muncă la data accesării programului și numărul locurilor de muncă create prin program.

Noii angajați vor beneficia de scutiri de la plata impozitului pe venit aferent salariului brut. Impactul bugetar pentru susținerea acestei scheme de sprijin financiar a fost estimat inițial la 25 milioane euro în următorii 4 ani.

Legea nu se pune momentan în practică ci are nevoie de votul Camerei Deputaților, promulgarea președintelui Klaus Iohannis și publicarea în Monitorul Oficial.

Vizitatori Counter

001373237
azi
ieri
aceasta Saptamana
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luna trecuta
toate zile
3968
4802
12530
1334119
43134
134294
1373237

IP-ul tau: 54.226.36.60
Server Time: 2018-12-11 18:07:48