Șeful MADR urmărește zilnic prețurile produselor alimentare

User Rating:  / 1
PoorBest 

Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) urmărește zilnic prețurile produselor alimentare, deoarece acestea începuseră să crească exagerat de mult, apreciind că, în prezent, piața s-a stabilizat, iar prețurile sunt mai aproape de normal. Declarația a fost făcută vineri, în cadrul unei conferințe de presă.

"Aștept de la Consiliul Concurenței raportul privind prețurile. Ei sunt cu rapoartele, dânșii culeg, dânșii caută, dânșii au responsabilitatea. Important este că am stabilizat piața, pentru că o luaseră prețurile de înțepau și tavanul. Prețurile s-au potolit. Noi avem informații pe fiecare magazin în parte, le puteți vedea. Le urmăresc zilnic, pentru că avem acest interes și această dorință — și am pe masa mea aceste informații în fiecare zi. Toate prețurile de la produsele principale nu au mai crescut absolut deloc. S-au potolit, pentru că frica păzește via", a precizat ministrul Agriculturii, întrebat dacă are vreun răspuns din partea Consiliului Concurenței în privința analizei pe prețurile produselor alimentare.

Daea a adăugat că autoritatea de concurență încă lucrează la acest raport și le oferă libertatea de timp astfel încât "să nu greșească", dar "nu așteaptă doi ani".

Ministrul a mai prezentat un document de câteva sute de pagini, un îndrumar cu toate actele normative din agricultură, "biblia noastră pe care trebuie să o învățăm", subliniind că este pentru prima dată când toate acestea au fost puse la un loc.

 

Vizitatori Counter

001138725
azi
ieri
aceasta Saptamana
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luna trecuta
toate zile
4180
6665
36001
1065150
92011
73915
1138725

IP-ul tau: 54.80.87.166
Server Time: 2018-10-20 15:57:25