Risc de fraudă prin substituire a legumelor și fructelor din import (2)

User Rating:  / 1
PoorBest 

depozite de legume fructeDepozitele en-gross de legume-fructe din județul Ilfov și București sunt controlate de reprezentanți împuterniciți din cadrul MADR și Autorității Naționale Fitosanitare (ANF), începând din 25 februarie 2019.

Reprezentanții autorităților de control au verificat 19 unități comerciale, cu profilul comerț en-gross legume-fructe, unde au fost constatate nereguli privind marcarea/etichetarea loturilor de legume-fructe destinate comercializării, loturi provenite din import sau comerț intacomunitar.

Lipsa totală a etichetelor sau lipsa unor elemente obligatorii conform prevederilor Standardelor Comerciale privind comerțul fructelor și legumelor proaspete, exemplu: categorie de calitate, calibru, soi, de pe ambalajele loturilor verificate a fost constatată la loturi de mere - origine Polonia, salată verde - origine Italia, dovlecei – origine Turcia, conopidă – origine Spania.

În cadrul acestor acțiuni mixte de control, reprezentanții Autorității Naționale Fitosanitare, au prelevat un număr de 13 probe legume/fructe provenite din import sau comerț intracomunitar (mere, cartofi, ardei gras, castraveți, tomate, dovlecei), în vederea efectuării de analize pentru determinarea reziduurilor de pesticide.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale va continua și intensifica aceste acțiuni de control, având în vedere că lipsa totală a etichetelor de pe ambalaje sau etichetarea incompletă a acestora, pot conduce foarte ușor la substituirea acestor produse provenite din comerț intracomunitar sau import, ca fiind produse în Romania (ex. mere,cartofi, ardei, pătrunjel, castraveți).

Vizitatori Counter

002082961
azi
ieri
aceasta Saptamana
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luna trecuta
toate zile
6171
7512
40704
1993972
88875
0
2082961

IP-ul tau: 3.233.224.8
Server Time: 2019-12-12 21:43:54