Primul magazin al Casei Române de Comerț Unirea s-a dsechis în 7 octombrie, la Sibiu

User Rating:  / 1
PoorBest 

magazin casa unirea sibiuPrimul magazin prin intermediul Casei Române de Comerț Unirea s-a dsechis astăzi, 7 octombrie, la Sibiu, anunță Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).
Producatorii locali de brânzeturi din Sibiu își vor putea desface marfa la Brânzăria din Piața Cibin, potrivit unei postări făcute pe pagina instituție de pe o rețea de socializare.

Casa de Comerț Unirea este un proiect care are ca scop pentru sprijinirea fermierilor români pentru valorificarea produselor agricole. Cele peste 100 milioane de euro care sunt prevăzute ca investiții în acest proiect sse vor folosi pentru crearea și dezvoltarea unui sistem național care să asigure achiziția, sortarea, procesarea primară, standardizarea și distribuția către rețele comerciale interne sau de export a produselor agricole românești.

Proiectul este bazat pe trei componente de dezvoltare:

  • O rețea națională, în profil teritorial de clustere agricole, care va integra la nivelul uneia sau mai multor localități, resursele locale de producție agricolă și servicii specifice având în structură cel puțin un centru de colectare/distribuție a produselor.
  • O rețea de centre regionale de însilozare, depozitare și procesare industrială.
  • O rețea națională de magazine dezvoltată în special în centrele de mare consum, capabilă să asigure piața internă cu produse agro-alimentare proaspete și procesate de origine autohtonă care să contribuie, între altele, și la echilibrarea balanței comerciale sectoriale.

Autoritățile care sprijină acest proiect vor ca prin Casa de Comerț să se atragă în circuitul economic reglementat și fiscalizat fermierii și vor fi stimulate asocierile.
• Se asigură populației produse de calitate, sănătoase, originale, cu garanții în privința sursei și respectării normelor legale.
• Se limitează/elimină concurența neloială și se combat contrafacerile.
• Programul respectă direcțiile strategice ale Politicii Agricole Comune a Uniunii
Europene.
• Casa Română de Comerț Agroalimentar Unirea va fi un concurent/va completa oferta hipermarket-urilor din România - o piață de 20 de miliarde de euro anual.

Vizitatori Counter

003298154
azi
ieri
aceasta Saptamana
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luna trecuta
toate zile
3852
6962
52983
3198371
134105
203461
3298154

IP-ul tau: 18.208.159.25
Server Time: 2019-10-19 15:34:59