Președintele PRO AGRO: Consumul de carne de oaie ar putea crește

User Rating:  / 0
PoorBest 

doua oiConsumul de carne de oaie ar putea crește în România dacă ar exista un program de susținere și promovare pe o perioadă lungă de timp și ar fi sprijinit financiar indiferent de ce Guvern se află la conducerea țării, consideră președintele Federației ProAgro, Mihail Dumitru, în contextul lansării campaniei "Alege oaia" de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

"În primul rând este foarte bine să promovăm producția autohtonă, însă dacă ne uităm pe balanța comercială cu produse agroalimentare vedem un deficit de peste un miliard de euro. Într-adevăr tot ce înseamnă zootehnie înseamnă valoare adăugată și de aceea cred că ar trebui să existe un program multianual de susținere indiferent de Guvernul care se perindă vremelnic în fruntea țării, pentru că este o chestiune de a promova un sector ovin de aproximativ 13 milioane de capete care are o singură piață, piața Orientul Mijlociu, unde prețurile sunt sub prețul de cost. Consider că este un sector fără viitor dacă nu vom încerca să intrăm și pe piețele europene. Este foarte bine că încercăm să promovăm consumul de carne de ovine pentru că prin tradiție românii sunt mari crescători de ovine, dar eu consider că ar trebui ca un astfel de program să se deruleze pe o perioadă de 20 de ani ca să ajungem să consumăm mai multă carne de ovină, pentru că în general carne de miel se consumă mai mult în perioada Sărbătorilor Pascale", a spus Proagro.

Acesta a dat exemplul Franței, care produce doar 40% din necesarul de consum de carne de oaie, diferența fiind importată mai mult din Noua Zeelandă decât din țările Uniunii Europene.

 

Vizitatori Counter

001373362
azi
ieri
aceasta Saptamana
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luna trecuta
toate zile
4093
4802
12655
1334119
43259
134294
1373362

IP-ul tau: 54.226.36.60
Server Time: 2018-12-11 18:49:01