Preşedintele ANSVSA participă la workshop-ul "Biosecuritatea în contextul evoluţiei Pestei Porcine Africane"

User Rating:  / 0
PoorBest 

geronimo branescu pesta porcinaPreşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, dr. Geronimo Brănescu şi vicepreşedintele dr. Csutak Laszlo Nagy, împreună cu alţi specialişti din cadrul ANSVSA, vor participa la workshop-ul 'Biosecuritate în contextul evolutiei Pestei Porcine Africane', găzduit la Bucureşti de Asociaţia Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR), în data de 22 noiembrie 2018.

Evenimentul este organizat de Committee of Professional Agricultural Organisations-General Confederation of Agricultural Cooperatives (COPA-COGECA) si European Livestock & Meat Trading Union (UECBV), cu ajutorul Comisiei Europene.
Cu acest prilej, reprezentanţii Comisiei Europene vor oferi date noi privind evoluţia pestei porcine africane la nivel comunitar, dar şi instrucţiuni privind normele de biosecuritate care trebuie respectate şi aplicate de crescătorii de porci în ferme şi în timpul transportului animalelor.

Presedintele ANSVSA va deschide lucrările şedinţei printr-o prezentare a situaţiei actuale a bolii, a măsurilor luate şi acţiunile întreprinse de către serviciile veterinare împreună cu instituţii ale statului cu responsabilităţi pentru limitarea efectelor bolii şi împiedicarea răspândirii virusului.

Doctorul Geronimo Brănescu va intra în dialog cu participanţii şi va oferi detalii despre strategia aplicată de ANSVSA pentru combaterea pestei porcine africane.

Workshop-ul are scopul de creştere a gradului de conştientizare cu privire la bunele practici de biosecuritate care pot fi aplicate de fermieri, abatoare, comercianţi de animale şi transportatori pentru a putea contracara răspândirea bolii.

Menţionăm că, de la prima confirmare a prezenţei virusului pestei porcine africane în ţara noastră, ANSVSA s-a aflat în permanent dialog şi s-a consultat cu specialişti europeni şi mondiali, pentru a identifica soluţiile tehnice şi ştiinţifice optime de combatere a bolii, adaptate specificului naţional de creştere a porcului.

Vizitatori Counter

003298081
azi
ieri
aceasta Saptamana
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luna trecuta
toate zile
3779
6962
52910
3198371
134032
203461
3298081

IP-ul tau: 18.208.159.25
Server Time: 2019-10-19 15:18:30