Ministerul Agriculturii va prelua liceele agricole

User Rating:  / 0
PoorBest 

liceu agricolLiceele agricole vor intra și sub tutela organizatorică a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), a anunțat ministrul Petre Daea, ministrul MADR, în cadrul unei vizite în Iași.

"Mă bucur că Senatul României a dat un vot de aprobare pentru ca liceele agricole să intre sub tutela organizatorică și de susțnere a Ministerului Agriculturii în așa fel încât să pregătim oameni pentru noile tehnologii. Pe oriunde mergeți vedeți alte tractoare, alte mașini agricole, alt sistem de comandă. Iată că a început digitalizarea, se schimbă lumea. Controlul electronic asupra mașinilor este o realitate. Pentru asta îți trebuie forță de muncă pregatită și pregatită bine și antrenată, cu dorința de a face bine", a declarat Petre Daea.

Potrivit acestuia, această măsură este cerută de societate și de realitatea actuală. "Este un pas cerut de societate. Este tema zilei. Este cerut de necesitate, de întâlnirile cu fermierii, cu profesorii din liceele agricole, cu oamenii direct", a declarat ministrul Agriculturii.

În prezent, există o listă a liceelor agricole care vor trece sub tutela Ministerului Agriculturii.

Petre Daea a mai spus că tinerii trebuie atrași către acest sector, pentru a pregăti societatea cu o nouă generație de fermieri care să ocupe locul celor care în prezent dețin exploatații agricole și au în jur de 50 de ani.


"Trebuie sa pregătim aceasta trecere de la un fermier mai în vârstă la un fermier mai tânăr. Mai mult de jumătate sunt oameni în varsta, dar, din fericire, putem să ne folosim de experiența lor. Trebuie să luăm tot ce-i bun de la cei care ne-au învatat și ne-au lasat din experiența lor facând mai mult. Experiența înseamna trecutul", a declarat ministrul Daea.

Vizitatori Counter

002082780
azi
ieri
aceasta Saptamana
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luna trecuta
toate zile
5990
7512
40523
1993972
88694
0
2082780

IP-ul tau: 3.233.224.8
Server Time: 2019-12-12 21:07:11