Mai putine oi si capre sacrificate in abatoare

User Rating:  / 1
PoorBest 

abator oiNumărul de ovine şi caprine sacrificate în unităţile industriale (abatoare) a scăzut cu 44,8%, in luna februarie 2018 faţă de luna ianuarie 2018, informează un comunicat de presă al Institutului Naţional de Statistică.

• În luna februarie 2018 faţă de luna ianuarie 2018, numărul sacrificărilor şi greutatea în carcasă au scăzut la toate speciile de animale şi păsări.
• În comparaţie cu luna februarie 2017, numărul sacrificărilor şi greutatea în carcasă au crescut la porcine şi la păsări, iar la bovine şi la ovine şi caprine au scăzut.
Termenul de „carcasă”
a) La bovine, greutatea în carcasă reprezintă greutatea corpului animalului sacrificat, întreg, după îndepărtarea pielii, sângelui şi organelor interne, fără cap, uger, coadă, grăsime renală şi picioare (separate la nivelul articulaţiilor metacarpiene şi metatarsiene).
b) La porcine, greutatea în carcasă reprezintă greutatea corpului animalului sacrificat, întreg sau împărţit în părţi egale de-a lungul şirei spinării, după sângerare, fără organe interne, păr, copite, limbă, osânză şi diafragmă.
c) La ovine şi caprine, greutatea în carcasă reprezintă greutatea corpului animalului sacrificat, după sângerare şi îndepărtarea pielii, fără organe interne, fără cap şi picioare (separate la nivelul articulaţiilor metacarpiene şi metatarsiene). Rinichii şi grăsimea renală sunt incluse în carcasă.
d) La păsări, greutatea în carcasă înseamnă greutatea păsării sacrificate, după sângerare, fără fulgi, puf, organe interne (intestine, ficat, inimă, pipotă), cap, gât şi gheare.

 Greutatea medie în carcasă: reprezintă raportul dintre greutatea în carcasă şi numărul de animale sau păsări sacrificate.

Vizitatori Counter

001018520
azi
ieri
aceasta Saptamana
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luna trecuta
toate zile
229
1963
6670
984970
45721
142148
1018520

IP-ul tau: 54.225.59.14
Server Time: 2018-09-19 02:38:40