Întâlnire de lucru cu beneficiarii PNDR și autoritățile locale din județul Iaşi

User Rating:  / 0
PoorBest 

pndrAgenţia pentru Finanţarea Investițiilor Rurale a organizat joi, 26 iulie 2018, o întâlnire de lucru pentru analiza celor mai importante aspecte care țin de implementarea proiectelor finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

 La evenimentul organizat la sediul Instituţiei Prefectului din judeţul Iaşi de către Centrul Regional 1 Nord-Est, au participat directorul general al AFIR, Adrian CHESNOIU, prefectul județului Iași, Marian ŞERBESCU, președintele Consiliului Județean Iași, Maricel POPA, precum și președintele Fondului de Garantare a Creditului Rural, Alina Mihaela TOMA.

La întâlnire au fost prezenți beneficiari ai Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020), solicitanți de fonduri europene, reprezentanți ai autorităților publice locale, ai societăților de consultanță, precum și ai antreprenorilor care asigură execuția lucrărilor de construcții.

Este important să avem sprijinul dumneavoastră la momentul când vom demara realizarea Planului Național Strategic după 2020. Suntem deja la jumătatea celui de-al doilea exercițiu financiar și consider că suntem într-un moment în care putem utiliza eficient experiența acumulată, atât din punct de vedere al Agenției, cât și al beneficiarilor. De asemenea, cred că ține de noi să construim un Plan Strategic al României care să corespundă foarte bine nevoilor din mediul rural pentru că solicitările de finanțare sunt extrem de mari. Numai la nivelul regiunii nord-est, avem solicitări de finanțare de 980 milioane de euro, din care am putut contracta, din păcate, doar 500 de milioane de euro.  Așadar, rezultă un deficit de finanțare de peste 400 de milioane de euro. Din acest motiv, fac apel public la toți factorii decidenți de la nivel regional să facă demersurile necesare, astfel încât europarlamentarii din regiunea dumneavoastră să se opună diminuării plafonului PAC și fondurilor europene pentru dezvoltare rurală.” a declarat directorul general al AFIR, Adrian CHESNOIU.

Subiectele abordate în timpul întâlnirii au vizat lansarea sesiunilor de depunere a cererilor de finanțare pentru anul 2018, problemele întâmpinate în anii anteriori de către beneficiarii publici și privați în derularea proiectelor finanțate prin intermediul submăsurilor din cadrul PNDR 2020, dar și posibile soluții pe care AFIR să le implementeze la nivelul procedurilor interne de lucru. Directorul general al Agenției a răspuns punctual tuturor problemelor pe care beneficiarii le-au întâlnit în implementarea proiectelor, legate de achizițiile publice, dar și de proiectele selectate și nefinanțate pentru care se dorește trecerea pe procedura de tranziție în viitorul exercițiu financiar, dacă regulamentele europene vor permite acest demers.

Vizitatori Counter

002737146
azi
ieri
aceasta Saptamana
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luna trecuta
toate zile
563
5806
563
2695695
120783
230501
2737146

IP-ul tau: 54.198.246.164
Server Time: 2019-07-21 01:50:40