Agricultura bio este în plină dezvoltare, în Europa

User Rating:  / 1
PoorBest 

pexels photo 186985Segmentul bio al agriculturii europene trece printr-o perioadă favorabilă, beneficiind de cererea crescută a consumatorilor pentru alimente sănătoase, informează AFP, citată de Agerpres.

Între țările din sud care dispun de mari suprafețe cultivate bio și țările din nord care sunt cei mai mari consumatori de alimente bio, precum și ca urmare a presiunilor marilor lanțuri de distribuție, agricultura europeană bio își caută un loc în sistemul agroalimentar mondial care va trebui să răspundă la provocarea de a hrăni peste nouă miliarde de locuitori ai planetei în 2050.

Potrivit celor mai recente date statistice, consumul de produse bio în cele 28 de state membre ale Uniunii Europene a fost de 28,3 miliarde euro în 2015, 70% din acest total fiind consumat în doar patru țări (Germania, Franța, Italia și Marea Britanie). Procentual însă, danezii, austriecii și suedezii sunt primii consumatori de produse bio, ponderea acestor produse în achizițiile lor alimentare fiind în 2015 de 8,4%, 8% și respectiv 7,7%.

PROGNOZA METEO