Îmbunătățirea apei responsabile de producții scăzute în agricultură

User Rating:  / 1
PoorBest 

sistem de filtrare a apei agriculturaUtilizarea excesiva a îngrășamintelor afecteaza calitatea apei îngrijorător, fapt care are un impact dezastruos asupra producției agricole, este concluzia unui studiu publicat de Banca Mondială recent. În zonele puternic poluate, această depreciere a apei poate reduce cu o treime creșterea economică. Una dintre soluțiile pentru susținerea producției agricole și, implicit, a economiei, este utilizarea sistemelor performante de filtrare și tratare apei, sisteme care sunt prezente și în România, începând din 2019.

Potrivit studiului publicat de Banca Mondială, în fiecare an omenirea pierde alimente ce ar putea hrăni 170 milioane de oameni. Utilizarea intensivă a îngrășămintelor, în special a azotului, a glifosatului și metabolitului, are ca efect ajungerea acestora în sol și ulterior în cursurile de apă, unde se transformă în compuși periculoși pentru orice este viu. În același timp, ca urmare a secetei tot mai frecvente din ultima decadă, salinitatea apei și a solului a crescut, iar producția agricolă este în scădere, ceea ce determină anual diminuarea producției de alimente la nivel mondial.

Printre remediile pentru susținerea producției agricole și, implicit, a economiei, se numără folosirea sistemelor performante de filtrare și tratare apei. Experți din Japonia, Germania și Statele Unite a dezvoltat un sistem studiat de 23 de ani, ce poate filtra apa la cel mai înalt standard și apoi o poate activa, redându-i energia naturală la nivel molecular.

"Apa are un impact uriaș asupra organismelor și este indispensabilă pentru creșterea și evoluția a tot ce e viu, fie că vorbim de oameni, animale sau plante. Când folosim apă de calitate, creăm condiții unice pentru creșterea, dezvoltarea și conservarea fructelor, legumelor și cerealelor prin reducerea numărului de radicali liberi, una din cauzele deteriorării celulare a organismelor. Sistemul pe care l-am dezvoltat recirculă apa obișnuită printr-o coloană din oțel inoxidabil umplută cu un amestec de minereuri și componente ceramice cu proprietăți special concepute, care îmbogățesc apa cu hidrogen. Când radicalii liberi reacționează cu ionii de hidrogen obținuți prin tehnologia de conversie patentată de noi, aceștia devin radicali non-liberi inofensivi," spune Vatche Keuftedjian, fondatorul sistemului PURSANOVA.

Prin utilizarea apei filtrate astfel, rezultatele obținute de-a lungul timpului în agricultură sunt notabile întrucât se elimină glifosatul din apa potabilă, un produs chimic potențial carcinogen, retenția de apă din plante sporește (evaporarea este cu 35% mai scăzută decât în cazul apei de la robinet), ajutând la păstrarea prospețimii acestora, și este îmbunătățită calitatea și cantitatea recoltării, în special la culturile de vinete, căpșuni, soia și fasole.

S-a observat, de asemenea, încolțirea mai rapidă, creșterea bioactivității solului, etapa de înflorire este mai îndelungată, plantele absorb mai multă apă și minerale, deși cantitatea de fertilizator necesară este cu 50% mai mică. Totodată, se folosește cu 20-60% mai puțin ierbicid, cu un consum de apă mai scăzut cu 25%. Cu toate acestea, produsele cu care se stropesc frunzele sunt absorbite mai rapid, grație circulației activate la nivelul capilarelor plantei.

Acest sistem este prezent în 45 de țări din lume, având peste 25.000 de utilizatori, din care 4.800 sunt fermieri, contribuind la o agricultură sustenabilă, cu eficientizarea costurilor prin automatizarea completă a proceselor.

Vizitatori Counter

003298091
azi
ieri
aceasta Saptamana
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luna trecuta
toate zile
3789
6962
52920
3198371
134042
203461
3298091

IP-ul tau: 18.208.159.25
Server Time: 2019-10-19 15:20:48