FAO ajută micii agricultori și fermele de familie să progreseze

User Rating:  / 0
PoorBest 
fermier chinezUn atelier regional FAO la Budapesta își propune să ajute experții să împărtășească bune practici și să facă schimb de opinii privind situația fermelor de familie, precum și să discute rezultatele studiilor de țară efectuate pe acest subiect, informeaza un comunicat de presa al FAO.
 
Pentru două zile, aproximativ 70 de experți și reprezentanți guvernamentali din Europa și Asia Centrală se întâlnesc la Budapesta pentru a-și concentra atenția asupra îmbunătățirii situației micilor agricultori și a fermelor de familie.
 
FAO depune efort consistent în această direcție, care este relevantă pentru întreaga regiune; atelierul de la Budapesta fiind încă un pas în acest proces.

Ca urmare a schimbărilor structurale politice și economice din anii 1990, Europa și Asia Centrală de astăzi sunt în mare parte o regiune a proprietarilor de terenuri mici și a fermelor de familie, cu doar câteva state dominate de întreprinderi agricole mari.
 
"Agricultura de familie, deși este coloana vertebrală a agriculturii în regiune, nu este adesea viabilă din punct de vedere economic", a declarat Morten Hartvigsen, managerul inițiativei regionale a FAO. "Populația rurală rămâne cea mai săracă și mai vulnerabilă parte a societății. De fapt, mai mult de 60% dintre cei săraci în Europa și Asia Centrală locuiesc în zonele rurale ".

Cu toate acestea, agricultorii pot fi o resursă cheie în asigurarea unei dezvoltări durabile economice, sociale și de mediu, a adăugat Hartvigsen. Această idee se reflectă în Obiectivul de Dezvoltare Durabilă - Zero Foamete, unul dintre obiectivele specifice ale căruia este de a dubla până în 2030 productivitatea agricolă și veniturile micilor producători de alimente.
 
La reuniunea de la Budapesta participă reprezentanți ai ministerelor agriculturii, muncii și protecției sociale din mai multe state din regiune, alături de donatori și reprezentanți ai organizațiilor relevante ale societății civile și organizațiilor internaționale. De asemenea, participă experți tehnici ai FAO și reprezentanți ai FAO din țările din regiune.
Unul din obiectivele reuniunii include înțelegerea mai profundă de către participanți a agriculturii de familie și schimbul de experiență prin prezentări și discuții axate pe studii de țară.
 
FAO a efectuat studii de țară și a pregătit un raport regional de sinteză privind necesitățile și constrângerile micilor agricultori și a fermelor de familie din șapte țări: Republica Moldova, Albania, Armenia, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Georgia, Kârgâzstan și Tadjikistan. Rezultatele acestui raport vor fi prezentate și validate în cadrul reuniunii.
 
Un alt obiectiv al atelierului este de a evalua perspectivele de dezvoltare în contextul Deceniului ONU a Fermelor de Familie stabilit pentru 2019-2028. FAO continuă să acționeze pentru a răspunde nu numai necesităților țărilor, ci și pentru a-și spori sprijinul acordat micilor agricultori și fermelor de familie din regiune, efortul fiind întotdeauna îndreptat pentru o mai mare coerență și un impact mai puternic.

Vizitatori Counter

002731311
azi
ieri
aceasta Saptamana
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luna trecuta
toate zile
534
5911
35502
2653803
114948
230501
2731311

IP-ul tau: 35.153.73.72
Server Time: 2019-07-20 02:07:04