Facilități bancare pentru agricultorii care vor să se extindă

User Rating:  / 1
PoorBest 

bani agricultoriLiviu Dragnea a anunțat, vineri, în cadrul unei vizite în Topoloveni, Argeș, că specialiştii de la Ministerul Agriculturii şi de la cel al Finanţelor lucrează la un pachet de facilităţi bancare destinate celor care vor să extindă suprafaţa de solarii.

"O să acordăm facilităţi bancare foarte substanţiale pentru cei care vor să îşi facă şi alte solarii, cum e familia de astăzi, care poate vrea să extindă suprafaţa de solarii şi să îi ajutăm cu nişte facilităţi bancare în aşa fel încât să nu simtă niciun efort financiar, să poată să facă şi alte suprafeţe acoperite. (...) Acum lucrează Ministerul Agriculturii cu Ministerul de Finanţe ca să vedem care este cel mai bun pachet de facilităţi. Ori se acordă garanţie până la 80%, ori se subvenţionează dobânda, ori un pachet care să le cuprindă pe amândouă. Se lucrează ţinând cont şi de rigorile impuse de Uniunea Europeană şi de rigorile impuse de sistemul bancar, dar şi de ţinta noastră, ca oamenii să aibă totuşi o procedură simplă şi să poată lua credite rapid şi să nu piardă timpul cu hârtii, pentru că oamenii vor să muncească. Şi să fie foarte avantajos, adică să nu intre într-un proces de creditare cu teama că peste un an, doi, trei riscă să îşi piardă afacerea. De asta se lucrează foarte serios, pentru ca avantajul să fie maxim şi siguranţa totală", a delcarat președintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea.

Facilităţile bancare nu vizează o sumă fixă, ci va fi stabilită în funcție de cât vor să se extibdă. Potrivit lui Liviu Dragnea, programul va urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie.

"Suma va fi dată de cât vor să se extindă. Dacă vor să îşi extindă, de exemplu, suprafaţa acoperită cu 2.000, 3.000 de hectare, în funcţie de cât e nevoie pentru solariile noi, deci pentru scheletul metalic, pentru folia dublă - noi o să insistăm să fie folie dublă, ca să păstreze cât mai mult căldura în interior, (...) în funcţie de asta se fac dosarele de credit. (...) Planul nostru este următorul: extinderea programului să fie în vigoare începând cu anul următor, pentru că anul acesta sunt deja producţii. Nu poţi să altoieşti programul existent cu celălalt. Îl pregătim bine, de la 1 ianuarie intră în forţă", a explicat Liviu Dragnea.

Acesta a anunțat că se vor găsi soluții pentru a rezolva problema lipsei forţei de muncă, întrucât în toată România există aceast deficit. Potrivit acestuia, este necesară gândirea unuiv sistem de stimulare, pentru ca oamenii care vin să muncească, să ajute în solarii sau în legumicultură.

Vizitatori Counter

003053775
azi
ieri
aceasta Saptamana
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luna trecuta
toate zile
5023
6053
11076
2998156
93187
145668
3053775

IP-ul tau: 18.206.48.142
Server Time: 2019-09-16 10:08:39