Din 2018, turiştii vor putea mânca bucate tradiţionale "ca la mama acasă"

User Rating:  / 0
PoorBest 

bucate traditionaleuriştii vor putea mânca în satele româneşti, de la anul, bucate tradiţionale gătite "ca la mama acasă", după înfiinţarea Punctelor Gastronomice Locale Familiale (PGLF), un proiect iniţiat de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) cu scopul de a ajuta la dezvoltarea comunităţilor şi a turismului local, inforează Agerpres.

"România are un specific unic prin poziţionarea geografică şi tradiţia gastronomică de peste 2.000 de ani, fiind totodată vestită în Uniunea Europeană prin ospitalitatea nativ românească. De aceea, ANSVSA vrea să aibă o contribuţie la dezvoltarea locală a comunităţilor, o dezvoltare pe orizontală, pe de o parte prin asigurarea unor locuri de muncă la nivel local, iar pe de altă parte prin utilizarea materiei prime autohtone. Şi nu în ultimul rând va da o notă în plus de interes turismului local. Analizând împreună cu colegii, am considerat că este mai bine să le denumim Puncte Gastronomice Locale Familiale, pentru că sunt deservite în integralitate de membrii unei familii. Va fi o apropiere familiară în modul de servire, modul de preparare a mâncării în aceste puncte pentru toţi cei care le vor călca pragul", a declarat, preşedintele ANSVSA, Geronimo Brănescu, citat de Agepres

Potrivit preşedintelui Brănescu, ANSVSA desfăşoară în prezent o campanie naţională referitoare la înfiinţarea acestor puncte în satele din România, campanie care a început pe 25 octombrie şi va continua până pe 30 noiembrie 2017.

PROGNOZA METEO