Crescătorii de porci din Germania au interzis la castrarea fara anestezice a purceilor

User Rating:  / 0
PoorBest 

castrare pureclusiCrescătorii de porci din Germania nu vor mai avea voie ca începând din 2019 să castreze purceii fără anestezic, după ce autoritățile de la Berlin au decis acest lucru în septembrie, scrie PigProgress.net.

Anumite state din Germania precum Bavaria si Saxonia Inferioă nu au fost de acord cu această hotarare, insă reprezentantii Ministerului Agriculturii din Germania nu au tinut cont de presiunea pe care fermierii de porci au făcut-o pentru amanarea regulamentului pentru 5 ani.

Castrarea purceilor de sex masculin este permisă doar daca animalele au fost anesteziate de un medic veterinar. Veterinarul va trebui să administreze un cocktail în cantitățile potrivite. Costurile ar putea ajunge la 2 € per purcel.

Dezavantajele folosirii anestezicelor la castrare

Pe langa costurile impuse de anestezierea pentru castrare, intervin și alte dezavantaje cunoscute ale anestezicilor în legătură cu castrarea purceilor. De obicei,

Purceii anesteziati au nevoie de timp pentru a se trezi; permanent, există o șansă de strivire a purceilor, iar din acest motiv trebuie să fie ținuti în afară, făcându-i să rateze diferite sesiuni de lactație. În plus, atât hipotermia cât și hipertermia pot avea efecte secundare grave asupra purceilor.

Ce alternative sunt la castrarea purceilor cu anestezice?

Opțiunile alternative la castrarea cu anestezice folosite sunt imunovaccinarea sau finisarea masculilor întregi. Prima opțiune nu este adoptată încă de abatoare germane, în timp ce aceasta din urmă are în prezent încă restricții de capacitate.

Organizația germană a producătorilor de porcine (ISN) susține că soluții precum isofluranul sau anestezicele locale pot fi, de asemenea, în curând permise.

Unii politicieni și-au exprimat temerea cu privire la faptul că măsura va determina mulți crescători germani de porci să decidă să-și închidă afacerile.

Vizitatori Counter

003086121
azi
ieri
aceasta Saptamana
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luna trecuta
toate zile
6374
8989
43422
2998156
125533
145668
3086121

IP-ul tau: 34.204.175.38
Server Time: 2019-09-20 19:47:48