COOPERATIVA Agricolă "Muscel Malu cu Flori" a venit în sprijinul micilor fermieri, în 2017

User Rating:  / 0
PoorBest 

Malu cu flori cooperativa logoAnul 2017 a fost unul benefic pentru COOPERATIVA Agricolă "Muscel Malu cu Flori". Activitatea organizației a început să prindă contur încet, dar sigur. Deși resuresle cooperativei sunt încă limitate, fondatorii au privit atent la nevoile agricultorilor din zonă și au venit în sprijinul lor, prin oferirea de consultanță agricolă, dar și prin înlesnirea accesului la substanțe de fertilizare.

În ultimile luni ale anului 2017, COOPERATIVA Agricolă "Muscel Malu cu Flori" a distribuit în mod intensiv îngrășămite pentru fermieii de pe Valea Dâmboviței, ajutându-i să achiziționeze substanțele potrivite pentru fertilizarea plantațiilor și a culturilor, rapid și fără costruri de transport, direct la poarta fermei.

“Anul trecut, am încercat să ne implicăm și mai mult. Am venit în sprijinul agricultorilor, prin distribuirea de îngrășămite complexe. Ne ocupăm de achiziționarea îngrășămintelor de la marii operatori, iar apoi le ducem până la casele oamenilor. Astfel, îi scutim pe aceştia de drumul până la magazinele din marile oraşe, iar ei economisesc timpul pe care l-ar fi pierdut pe drum, pentru alte activităţi prioritare în gospodărie”, a declarat Constantin Marinescu, unul din membrii fondatori care ocupă în prezent şi funcţia de secretar în cadrul COOPERATIVEI Agricole "Muscel Malu cu Flori".

Pentru 2018, COOPERATIVA Agricolă "Muscel Malu cu Flori" şi-a propus să continue munca de sprijinire a fermierilor de pe Valea Dâmboviţei. Pe lângă distribuirea de substanţe de fertilizare, organizaţia intenționeză să găsească formula potrivită pentru organizarea unor cursuri de formare pentru fermierii din zonă. Potrivit cooperativei, un număr tot mai mare de persoane din mediul rural vrea să se pună la curent cu noutăţile din diverse segmente ale agriculturii. Schimbările legislative le dau de furcă acestora, iar ei se confruntă cu teama că într-o zi ar putea să nu-și mai primească subvențiile de la stat. Prin organizarea unor cursuri despre modificările din legislație legate de subvenții sau de accesarea fondurilor europene, agricultorii ar înţelege mai bine mecanismele prin care acționează statul.  

De asemenea, COOPERATIVA Agricolă "Muscel Malu cu Flori" are în intenţie să achiziţioneze şi o maşină de brichetat. Aceasta va fi pusă la dispoziţia agricultorilor care vor să scape în mod inteligent și sustenabil de deșeurile lemnoase provenite din curăţarea livezilor.

Membrii fondatori ai cooperativei au mai identificat necesitatea în rândul fermierilor și a unor maşini de balotat, fânețele reprezentând un procent destul de ridicat în culturile vegetale din zonă. Achiziţionarea unui astfel de utilaj este un alt obiectiv pe care îl are cooperativa agricolă pentru viitor.

Despre COOPERATIVA Agricolă "Muscel Malu cu Flori"

LOGO MUSCELUL

Unde-s mulți, puterea crește!

COOPERATIVA Agricolă "Muscel Malu cu Flori" a luat fiinţă  pe 21 septembrie 2016, cu scopul de a oferi micilor producători serviciile elementare oricărui fermier european.

Membrii fondatori vor să-i învețe şi pe producătorii agricoli din regiune că, acolo unde forțele sunt unite evoluţia fermierilor vine într-un mod firesc, calitatea vieţii lor va creşte, iar poziţia în relaţia pe care ar putea să o aibă cu marii comercianţi ar fi una de egalitate.

Informaţia, suportul, materialele necesare desfăşurării activităţii agricole şi utilajele sunt mai ușor accesibile prin intermediul unei asfel de cooperative agricole. De asemenea, valorificarea produselor poate fi făcută la standarde ridicate cu rezultate pe măsură, iar fiecare fermier se va canaliza doar pe segmentul care se pricepe cel mai bine.

Vizitatori Counter

001373274
azi
ieri
aceasta Saptamana
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luna trecuta
toate zile
4005
4802
12567
1334119
43171
134294
1373274

IP-ul tau: 54.226.36.60
Server Time: 2018-12-11 18:21:23