Carnea de pui este folosită săptămînal, de sapte din zece români

User Rating:  / 0
PoorBest 

puiCarnea de pui este preferată de români, şapte din zece susţinând că o utilizează pentru pregătirea meselor de mai multe ori pe săptămână, 95% din persoanele care gătesc cel puţin săptămânal consumă acest tip de carne, se arată într-un studiu al unei societăţi proceseatoare carne de pui, din România.

Hypermarketurile şi supermarketurile rămân cele mai frecventate locuri de unde românii aleg să cumpere carnea de pui (77%), în timp ce magazinele fizice specializate (49%) şi magazinele alimentare obişnuite (46%) sunt preferate de un număr mult mai mic de persoane.

Potrivit studiului, 94% din români preferă să cumpere carne proaspătă refrigerată în detrimentul celei congelate pentru care a optat un procent de doar 27%, format în special din tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani.

Motivând alegerea frecventă a cărnii de pui în alimentaţia lor, românii susţin că aceasta este un aliment care se găteşte uşor (71%), are gust bun ( 62%) şi este o carne slabă, cu puţine calorii (57%). Cei mai mulţi dintre români asociază acest tip de carne cu aportul caloric scăzut, conţinutul mic de grăsimi şi viaţa sănătoasă. Consumatorii ocazionali percep carnea de pui ca fiind bogată în vitamine, se arată în studiu.

PROGNOZA METEO