AFIR asigură rambursarea tuturor cheltuielilor eligibile efectuate prin PNDR 2020

User Rating:  / 0
PoorBest 

Lan floarea soareluiAgenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale informează beneficiarii proiectelor de investiții în agricultură și pentru dezvoltarea mediului rural că rambursarea cheltuielilor eligibile, prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020, se realizează fără întreruperi atât pentru beneficiarii privați, cât și pentru cei publici, conform procedurilor de lucru aprobate și a legislației în vigoare.

Cererile de plată depuse online la AFIR în vederea rambursării fondurilor europene, vor fi decontate de către Agenție, ulterior verificării și autorizării acestora, urmând același flux procedural ca și în anul anterior.

„Toate sumele necesare rambursării cheltuielilor efectuate de către beneficiari sunt în acest moment asigurate, banii fiind deja în conturile Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Așadar, Agenția este pregătită să proceseze în cel mai scurt timp solicitările de plată pe care le primește, condiția fiind ca beneficiarii să respecte instrucțiunile de plată pe care le au la dispoziție încă de la semnarea contractului. Aș vrea să-i mulțumesc domnului ministru Petre DAEA pentru sprijinul pe care ni l-a acordat și de această dată pentru a fi în măsură să continuăm absorbția fondurilor europene încă din primele zile ale anului.” a precizat Adrian CHESNOIU, directorul general al AFIR.

De la sfârșitul anului 2018, depunerea și autorizarea cererilor de plată se realizează online, prin intermediul modulului de plăți, disponibil pe portalul www.afir.info. Procesul de simplificare procedurală și de digitizare a actului administrativ, în relația cu solicitanții de fonduri europene și cu beneficiarii proiectelor finanțate prin PNDR 2020, va continua și pe parcursul acestui an, chiar dacă uneori apar anumite sincope în derularea acestui proces complex la care AFIR s-a angajat fără rezerve. În contextul apariției unor situații neprevăzute, poate fi contactat de urgență centrul de suport online la adresa https://suport.afir.info/.

AFIR a decontat până în prezent, pentru proiectele de investiții, plăți în valoare de 2,63 miliarde de euro, din care 934 milioane de euro pentru proiecte de utilitate publică și 1,7 miliarde de euro pentru proiecte de investiții în ferme, unități de procesare a produselor agricole și pomicole, precum și pentru investiții non-agricole în mediul rural.

Vizitatori Counter

003525617
azi
ieri
aceasta Saptamana
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luna trecuta
toate zile
5995
6685
48607
3413644
131214
230130
3525617

IP-ul tau: 3.233.217.242
Server Time: 2019-11-14 13:19:17