Taierile de intretinere si fructificare la mar

User Rating:  / 0
PoorBest 

Marul necesita taieri de fructificare in fiecare an deoarece taierile efectuate o data la 2-3 ani nu asigura productii marii si sustinute.

Taierile se aplica diferentiat, in functie de varsta pomilor, soi, incarcatura cu muguri de rod. In conditii favorabile de agrotehnica, pomii care se afla la inceputul perioadei de rod prezinta cresteri vegetative viguroase, iar ramurile de semischelet sunt tinere in formare. La soiurile cu crestere viguraosa si cu intrare tarzie pe rod(Red Delicious) pentru a grabi inceperea fructificarii, taierile vor fi cat mai sumare, limitandu-se la rarirea ramurilor de prisos; se va evita scurtarea ramurilor care intensifica cresterea vegetativa. Dimpotriva, la soiurile foarte precoce, cu vigoare slaba sau mijlocie (Golden delicious) arcuirea ramurilor anuale nu este necesara. La aceste soiuri pomii au tendinta sa se supraincarce cu fructe inca de la a doua sau a treia fructificare. Pentru a preveni aparitia supraincarcarii, este necesar sa se suprime inflorescentele ce apar pe prelungirile anuale ale sarpantelor. Mai mult pentru a stimula cresterile vegetative, se recurge la raritul ramurilor si chiar la scurtarea lor.

Citeste mai mult pe www.gazetadeagricultura.info



Data adaugarii: 06.02.2013Sursa www.gazetadeagricultura.info

Vizitatori Counter

002536229
azi
ieri
aceasta Saptamana
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luna trecuta
toate zile
5005
7528
33345
2446144
150367
193480
2536229

IP-ul tau: 54.152.38.154
Server Time: 2019-06-20 16:01:06