Studiu: Evoluţia producţiei de porci şi creşterea acesteia în China

User Rating:  / 0
PoorBest 

În urma reformelor pieţei, industria producţiei porcilor s-a dezvoltat rapid în China, cu toate acestea din cauza tranziţiilor sociale şi economice, acest sector se confruntă cu provocări care ar putea restrânge creşterea producţiei pe termen lung, arat[ un studiu publicat de PigProgress.net.

Acest document analizează schimbările în plan regional, organizarea factorii de intrare şi procesul tehnologic al producţiei de carne de porc din China de-a lungul ultimelor decenii. Lucrarea urmăreşte să dezvăluie sursele de creştere a producţiei de porc şi să ofere câteva sugestii pentru dezvoltarea industriei de porc.

Pentru a atinge aceste obiective, studiul foloseşte funcţiile stocastice de ale producţiei de frontieră şi indicele Malmquist, pentru a măsura productivitatea totală a factorilor în industria creşterii porcilor şi se descompun în factori de eficienţă tehnică; progresul tehnologic; eficienţă pe scară largă şi a eficienţei de alocare prin utilizare datelor din 25 de provincii, date din perioada 1980-2008. Rezultatele arată că, în primul rând, eficienţa tehnică a producţiei de porc a crescut cu 64,3% între 1980 şi 2008, precum şi eficienţa de alocare şi îmbunătăţire la scară, factori care au jucat un rol cheie în această creştere a productivităţii totale. În schimb, eficienţa tehnică şi progresul tehnic s-au schimbat puţin în perioada studiată.

În al doilea rând, factorul de productivitate totală a contribuit la ieşire cu 39,7%, aceasta fiind mai mică decât cea a factorilor de la intrare. În al treilea rând, rezultatele au sugerat că creşterea producţiei de porc în China, depinde în cea mai mare parte de cresterea în cantitate a factorilor de intrare, în special a hranei. Ca o consecinţă, cheia pentru asigurarea stabilităţii şi a dezvoltării pe termen lung a producţiei de porc în China pare să implice axarea pe creşterea productivităţii totale a factorilor şi schimbarea modelului de creştere a producţiei.

Un astfel de studiu ar fi binevenit şi în România, iar industria autohtonă de creştere a porcilor ar fi prima care ar beneficia de rezultatele ei.

Chiar dacă marile ferme româneşti de porci încearcă în permanenţă să îmbunătăţească tehnologia de creştere şi producţie a porcilor, aplicând meode împrumutate, o analiză realizată în profunzime ar ajuta, poate, la revigorarea sectorului, tot mai ameninţat de liberalizatea importurilor, şi de normele tot mai aspre impuse de Uniunea Europeană.

Articol scris de Georgiana Maria NegulescuData adaugarii: 10.01.2013Sursa AgroAzi

Vizitatori Counter

003544212
azi
ieri
aceasta Saptamana
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luna trecuta
toate zile
3684
320
4004
3476896
149809
230130
3544212

IP-ul tau: 34.231.21.123
Server Time: 2019-11-19 22:17:48