Sănătatea umană este pusă în pericol de folosirea excesivă a antibioticelor la animale

User Rating:  / 0
PoorBest 

Creşterea producţiei şi utilizarea antibioticelor cu aproximativ 50% în industria  creşterii animalelor au drept consecinţă şi creşterea numărui genelor rezistente la antibiotice, fapt care conduce la scăderea abilităţii antibioticelor de a contracara bolile animalelor şi oamenilor.

Un studiu recent publicat în Proceedings al Academiei Naţionale de Ştiinţe arată că China - cel mai mare producător şi consumator de antibiotice - şi alzte multe ţări nu monitorizează puterea medicamentelor folosite şi impactul acestora asupra mediului.

La fermele de porci comerciale din china, cercetătorii au descoperit 149 args unice, unele la nivele de 192 la 28.000 de ori mai mari decât probele de control, a declarat James Tiedje, Michigan State University profesor emerit de microbiologie şi genetica moleculara şi a ştiintelor de plante, sol şi microbiană, şi una dintre co-autorii.

"Cercetătările noastre s-au desfăşurat în China, dar reyultatele reflectă ce se întâmplă în multe locuri de muncă", a spus Tiedje, membru al echipei de cercetare condusă de Yong-Guan Zhu, din cadrul Academiei Chineze de Ştiinţe. "Organizaţia Mondială pentru Sănătatea Animală şi Administraţia Medicamentelor din Statele Unite au pledat pentru o mai bună reglementare a utilizării antibioticelor, deoarece aceste gene nu sunt locale".

Antibioticele din China sunt slab reglementate, iar ţara utilizează antibiotice pentru uz veterinar de patru ori mai mult decât în Statele Unite ale Americii. Cum medicamentul este slab absorbit de animale, mare parte din acesta ajunge în gunoiul de grajd - un număr estimat de 700 de milioane de tone anual din China. Gunoiul de grajd este împrăştiat ca fertilizator, vândut ca compost sau ajunge în aval, în râuri sau subteran, luând cu ei args. Pe parcursul timpului petercut în fertilizator, arg este răspândit şi la nivel internaţional prin intermendiul comerţului, imigraţiei sau călătoriilor de plăcere.

Expunerea zilnică la antibiotice, cum ar fi cele pentru hrana animalelor, permite microbilor care transportă args să prospere. În unele cazuri, aceste gene rezistente la antibiotice, devin extrem de mobile, ce înseamnă că pot fi transferate la alte bacterii care pot provoca boli la om. Aceast fapt reprezintă o mare preocupare, deoarece infecţiile cauzate de acestea nu pot fi tratate cu antibiotice. Fenomenul este o mare preocupare, fiindcă infecţiile cauzate de acestea nu pot fi tratate cu antibiotice.

Args poate ajunge la populaţia generală prin culturi alimentare, apă potabilă şi interacţiunile cu muncitorii agricoli. Din cauza acestui ciclu nedorit, args prezintă un risc real pentru sănătatea umană la nivel mondial şi ar trebui să fie clasificate ca poluanţi", a declarat Tiedje, om de stiinţă la AgBioResearch USM.

"Este necesar să protejăm eficacitatea antibioticelor actuale, deoarece este destul de dificil să descoperim altele noi", a declarat Zhu. "Rezistenţa la mai multe medicamente este o problemă globală şi trebuie să fie abordată într-o manieră corespunzătoare", a mai spus acesta. 

Data adaugarii: 19.02.2013Sursa AgroAzi

Vizitatori Counter

003085948
azi
ieri
aceasta Saptamana
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luna trecuta
toate zile
6201
8989
43249
2998156
125360
145668
3085948

IP-ul tau: 34.204.175.38
Server Time: 2019-09-20 19:12:17