Micorizele, utilizate în producerea de legume pe soluri sărăturate

User Rating:  / 0
PoorBest 

Micorizele sunt cunoscute specialiştilor români în pomicultură, silvicultură, precum şi împătimiţilor trufelor. Mai puţin cunoscut este la noi în ţară rolul lor în creşterea producţiei de legume, inclusiv în locuri unde solul şi clima reprezintă factori limitativi.

Micorizele eco şi endotrofe sunt studiate de foarte mulţi ani, ele apărând natural în condiţiile noastre pedoclimatice. De un real interes economic sunt endomicorizele, numite şi micorize veziculo-arbusculare, fiind întâlnite la majoritatea plantelor cultivate atât în legumicultură cât şi în cultura mare.

Ele produc o serie întreagă de efecte benefice, inclusiv creşterea rezistenţei la atacul agenţilor fitopatogeni prin inducerea aşa-numitei rezistenţe sistemice dobândite (SAR). Totodată, ele cresc toleranţa faţă de condiţiile extreme de climă.

Citeste mai mult pe www.recolta.eu



Data adaugarii: 10.01.2013Sursa www.recolta.eu

Vizitatori Counter

002536325
azi
ieri
aceasta Saptamana
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luna trecuta
toate zile
5101
7528
33441
2446144
150463
193480
2536325

IP-ul tau: 54.152.38.154
Server Time: 2019-06-20 16:19:13