Ferma ecologica de vaci cu lapte

User Rating:  / 0
PoorBest 

Tot mai mulţi oameni din Uniunea Europeană caută produsele lactate bio pe rafturile magazinelor. Oamenii aceştia cred ca alimentele bio sunt mai sănătoase şi mai gustoase. Aceste credinţe ale consumatorilor sunt confirmate în ultima perioadă de o serie de studii ştiinţifice care confirmă superioritatea produselor bio (organice) asupra celor non-organice din punctul de vedere al impactului pe care-l au asupra starii de sănatate.

În general, studiile au arătat ca laptele organic conţine nivele mai mari de nutrienţi şi vitamine faţa de cel non-organic, de o deosebită importanţă fiind acizii graşi esentiali omega-3, vitamina E şi precursorul vitaminei A. De asemenea, şi antioxidanţii luteina şi zeaxantină se găsesc în cantităţii mai mari în laptele provenit de la vacile din fermele bio.

Beneficiile nutriţionale ale laptelui bio pot fi explicate prin furajarea pe care o au aceste animale. Ele au o alimentaţie naturală într-o măsura mai mare, constând în iarbă proaspata sau furaje verzi şi uscate. Spre deosebire de acestea, vacile din fermele non-organice sunt hrănite cu concentrate de cereale, în special porumbul şi suplimente nutriţionale.

Citeste mai mult pe www.gazetadeagricultura.info

Încă din 1991, există o directivă a Uniunii Europene care impune o cotă de 60% din dieta zilnică a unei vaci care să fie compusă din iarba proaspată sau conservată. În plus, se recomandă, pe cât posibil, că jumătate din acest furaj să fie produs în ferma respectivă sau în apropierea ei, pentru a asigură prospeţimea alimentaţiei.

Esenţa unei ferme bio stă în legătura strânsă dintre sănătatea solului, sănătatea animalelor şi sănătatea omului, aceasta din urmă ca o consecinţă a primelor două.



Data adaugarii: 17.12.2012Sursa www.gazetadeagricultura.info

Vizitatori Counter

002536210
azi
ieri
aceasta Saptamana
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luna trecuta
toate zile
4986
7528
33326
2446144
150348
193480
2536210

IP-ul tau: 54.152.38.154
Server Time: 2019-06-20 15:59:03