Statele UE nu au votat propunerea României de extindere a listei aditivilor alimentri

User Rating:  / 0
PoorBest 

miciStatele din Uniunea Europeană nu au votat astăzi, în cadrul Comitetului Permanent pentru Lanţul Alimentar şi Sănătatea Animalelo, propunerea României de extindere a listei aditivilor alimentari are pot fi folosiţi în alimentele tradiţionale, întrucât unii producători naţionali ai acestor state au cerut acest lucru.

"Cu toate că nici un Stat Membru nu a avut obiecţii la solicitările României, unele din aceste State au precizat că nu pot vota în favoarea propunerii, datorită solicitărilor producătorilor naţionali, solicitări care nu au putut fi incluse în prezentul proiect. În esenţă, este vorba de interesul acestora privind extinderea listei cu aditivi care nu sunt utilizaţi în produse tradiţionale", se arată într-un comunicat de presă al MADR.

Potrivit Ministerului Agriculturii, o serie de State Membre şi-au revizuit poziţiile în sensul susţinerii propunerii legislative, datorită acţiunilor înteprinse de România.

"Comercializarea pe piaţa internă UE nu ar fi practic posibilă dacă s-ar interpreta stricto-senso legislaţia în vigoare.

Totuşi, se acceptă continuarea comercializării ca şi până în prezent, având în vedere că includerea aditivilor necesari pastei de mici este cuprinsă în propunerea de Regulament, că SM nu au respins această propunere şi că procedura de adoptare continuă (nefiind întreruptă) în condiţiile în care discuţiile de astăzi nu au permis încă adoptarea noului Regulament. Ca urmare, nu este exclusă posibilitatea ca un eventual SM să nu accepte pe piaţa sa produsul în cauză.

De asemenea, precizăm că prin Acordul semnat anul trecut de Asociaţia Română a Cărnii cu MADR, Ministerul Sănătăţii, ANSVSA şi ANPC producătorii români au convenit ca până la finalizarea negocierilor producerea şi comercializarea micilor să realizeze doar în România," se arată într-un comunicat de presă al MADR.

Vizitatori Counter

003049459
azi
ieri
aceasta Saptamana
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luna trecuta
toate zile
707
6053
6760
2998156
88871
145668
3049459

IP-ul tau: 3.229.122.166
Server Time: 2019-09-16 02:58:10