Legea privind etichetarea produselor lactate promulgata de preşedintele Iohannis

User Rating:  / 0
PoorBest 

Actul normativ privind informaţiile obligatorii care trebuie inscripţionate pe eticheta laptelui pentru consum şi a produselor lactate proaspete, a fost promulgata, in 3 mai de presedintele Klaus Iohannis.

In 6 aprilie, Camera Deputaţilor a adoptat cu 218 voturi "pentru", legea privind etichetarea laptelui proaspăt pentru consum şi a produselor lactate.

Actul normativ prevede că produsele lactate trebuie să prevadă pe etichetă, în mod obligatoriu, avertizarea cuprinzând sintagma ''Conţine lapte praf în proporţie de __%" şi că "etichetele pentru lapte proaspăt pentru consum şi produsele lactate trebuie să fie inscripţionate clar, uşor de înţeles pentru a permite consumatorilor informarea privind originea şi trasabilitatea produselor".

Dreptul de a înscrie pe eticheta produsului finit menţiunea "Produs natural" îl vor avea doar cei care folosesc în proporţie de 100% ca materie primă laptele natural provenit de la vaci, bivoliţe, oi şi capre, fără a avea în compoziţie înlocuitori de lapte sau lapte praf

Curs Valutar

PROGNOZA METEO