Valoarea biosenzorilor şi viabilitatea lor, în fermele de vaci

User Rating:  / 0
PoorBest 

bio senzori
Biosensorii și utilizarea acestora în managementul sănătății animalelor reprezintă o piață emergentă care câștigă o mare atenție în întreaga lume, însă eficacitatea poate varia, iar fermierii uneori ezită să-i cumpere,  scrie dairyglobal.net.

Senzorii utilizați pentru a detecta temperatura, ologeala, boala sau fătare prezentaţi ca următorul mare lucru în producția de lactate. Totuşi, nu se știe dacă aceste sisteme de senzori îmbunătățesc efectiv starea de sănătate și producția într-o fermă de vaci.

Doi cercetători, Vivi Thorup, analist de date la IceRobotics din Marea Britanie și Henk Hogeveen, profesor de management al sănătății animale la Universitatea Wageningen din Olanda, au evaluat senzorii disponibili pe piaţă pentru a determina eficacitatea și valoarea lor economică. Ei au prezentat concluziile la Proagrica Theatre la Forumul Global pentru Inovații în Agricultură (GFIA Europa), care a avut loc la Utrecht, Olanda în luna mai.

Detectarea problemelor de sănătate

Cercetătorii au arătat că atunci când experienţa la nivel psihologic se schimbă, prin urmare se modifică şi comportamentul. Senzorii care detectează schimbarile prihologice, pot fi extrem de utili în descoperirea problemelor de sănătate mai devreme. Senzorii pot fi folosiţi, de exemplu, in detectarea problemelor de sănătate, a ologelii mastita şi cetoza. Accesul la acest tip de informații îi ajută pe producători să prevină scăderea randamentului pe termen lung și decesul. De asemenea, acesta permite producătorilor să ia decizii importante, cum ar fi dacă să sacrifice sau nu animalele bolnave pentru a preveni răspândirea bolii. Susţinătorii îi valorizează ca instrumente de maximizare a profitului și de îmbunătățire a bunăstării vacilor.

În urma analizei realizate s-a ajuns la concluzia ca aceştia pot foarte eficienţi chiar și cu costurile mari pe care le implică implementarea lor într-o fermă. Potrivit cercetării costurilepot fi recuperate în câțiva ani.

Fermierii încă mai așteaptă perfecționarea acestora și studii mult mai ample care să le dovedească eficacitatea.

Vizitatori Counter

003098795
azi
ieri
aceasta Saptamana
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luna trecuta
toate zile
11612
7436
56096
2998156
138207
145668
3098795

IP-ul tau: 18.207.136.184
Server Time: 2019-09-21 18:03:17