Porcii simt durerea neuropatica după tăierea cozii

User Rating:  / 2
PoorBest 

pigsSucurtarea cozii cauzează senzații asemeni durerii neuropatice la purcei, fapt care a devenit, recent clar și pentru cercetătorii britanici și danezi, informează PigProgress.net.

Amputarea cozii pare că provoacă porcilor schimbări acute și susținute în sensibilitatea mecanică periferică, care seamănă cu trăsăturile durerii neuropatice raportate la om și la alte specii și furnizează noi informații cu privire la implicațiile pentru bunăstarea animalelor supuse acestui tip de leziune, se arată într-un studiu al cercetătorilor de la Newcastle University, Scottish Rural College (SRUC) şi de la Aarhus University, publicat în revista Nature.

Concluziile cercetătorilor au fost că afectarea amputației coapsei la porc pare să provoace schimbări acute și susținute în sensibilitatea mecanică periferică cu hiperalgezia observată la o săptămână și până la câteva săptămâni după procedura chirurgicală. Vârsta la care animalele sunt expuse la rănire influențează aparent profilul temporal al sensibilizării, iar porcii mai mici sunt afectați pentru o perioadă mai lungă de timp.Dureri neuropatice: înţepături şi furnicături

Durerea neuropatică este definită ca fiind o durere cu componente continue și / sau episodice care includ senzații de arsură sau de răceală, senzații de furnicături, înţepături, amorțeală și mâncărime.

Cercetatorii au început să investigheze durerea indusă de tăierea cozii, deoarece este o practică permanentă în multe ţări pentru a evita muşcătura cozii la porci. Oamenii de ştiinţă susţin că niciodatănu s-a cercetat foarte bine ceea ce simt în realitate purceii.
Expunerea porcilor la rezecțiile chirurgicale ale cozii

Pentru a determina profilul temporal al sensibilizării, 108 porci femele au fost expuși la rezecții chirurgicale ale coapselor, iar pragurile mecanice nociceptive mecanice au fost măsurate în intervalul acut (o săptămână postoperator) și pe termen lung (fie după 8 sau 16 săptămâni post- Chirurgie) de recuperare. Influența gradului de amputație asupra pragurilor mecanice nociceptive a fost de asemenea evaluată prin compararea a trei tratamente diferite de rezecție coada (intactă, "coada scurtă", "coada lungă").

O reducere semnificativă a pragurilor mecanice nociceptive la o săptămână după operație sugerează apariția unei sensibilizări acute. Hipersensibilitatea pe termen lung a fost observată, de asemenea, la porcii rezecați la coadă la 2 sau 4 luni după operație.

Vizitatori Counter

003049644
azi
ieri
aceasta Saptamana
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luna trecuta
toate zile
892
6053
6945
2998156
89056
145668
3049644

IP-ul tau: 3.229.122.166
Server Time: 2019-09-16 03:31:39