Paiele, soluţia pentru sindromul muşcării cozii la purcei

User Rating:  / 1
PoorBest 

Paie pentru preintampinarea muscarii cozii la purceiUnul din cele mai bune remedii împotriva muscării cozii la porci este presărarea în padocurile animalelor a paielor, o metodă care se aplică cu mare succes într-o fermă de cercetare din Germania, a Camerei de Comerți și Agricultură din statul Schleswig-Holstein.

În fermele de porci convenționale administrarea de paie purceilor este o soluție de început mult mai eficientă în preîntâmpinarea apariției sindromului mușcării cozii, comparativ cu furnizarea materialului de îmbogățire sau a suplimentării spațiului, a declarat, citat de PigProgress.net, managerul fermei Harm Kruse, din Germania.

De asemenea, se mai fac şi studii pentru a identifica cea mai bună metodă dse nutriţie pentru a controla rosul unghiilor. Oamenii de știință cred că nutriția oferă oportunități de a reduce riscul de roadere a unghiilor la fel ca şi în cazul mușcării coazii.

Dublarea celulozei brute în alimentație

Dublarea celulozei în alimentaţie ar putea fi o soluţie, cred cercetătorii. Un studiu își propune să ofere o cantitate dublă de celuloză brută în hrană. Ideea din spatele acestui fapt este că porcii vor avea un sentiment de satietate, stare care îi face mult mai puțin agresivi. Procentul de fibră brută se ridică la aproximativ 8%.

În acest studiu, tipul de proteină brută care este utilizat constituie elementul cheie.

Cercetarea prevede administrarea de coji de soia, pulpă de sfeclă de zahăr și de ovăz. Astfel trebuie adminitrare concentrații foarte ridicate de fibre brute, însă acest fapt nu ar trebui să conducă la un consum redus de hrană sau la apariția unor probleme de stomac. Motiv pentru care se cercetează în continuare găsirea celei mai bune formule

Coada, un important indicator al sănătății porcului

Pentru managerul fermei din Germania,Kruse, coada este un indicator bun pentru sănătate porcilor. El a spus: "În cazul în care există o buclă frumosă în coadă, iar porcii o mișcă, animalele au o stare bună.
Coada care atârnă este un semn că se poate întâmpla ceva îngrijorător sau chiar că s-a întâmplat deja".
Odată ce au apărut semne de mușcare a cozilor, îngrijitorii trebuie să aibă o grijă sporită și să supravegheze atent animalele. Păstrarea porcilor cu cozi întregi necesită mai multă muncă, deoarece necesită mai multe și mai lungi ture, prin boxele porcilor, și, uneori, mai multe runde cu antibiotice devin necesare. Diminuarea acestui fenoment înseamnă implicit şi reducerea anumitor costuri de întreţinere a animalelor .

Ferma în care se realizează aceste studii  aparţine de de Camera de Comerți și Agricultură din statul Schleswig-Holstein, unitate care se concentreaza puternic pe bunăstarea animalelor. Domeniile cheie pe care se axeayă ferma sunt reducerea proceselor dăunătoare la purceii foarte mici.

Vizitatori Counter

003099244
azi
ieri
aceasta Saptamana
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luna trecuta
toate zile
12061
7436
56545
2998156
138656
145668
3099244

IP-ul tau: 18.207.136.184
Server Time: 2019-09-21 18:43:15