Mica Ferma din Prahova, afacere pornita din pasiune pentru animale

User Rating:  / 2
PoorBest 

porci mica ferma prahovaMica Ferma, din localitatea Bratesti, judetul Prahova si-a inceput activitatea in martie 2017, din pasiunea pentru animale a doi tineri fermieri: Razvan (21 ani) si Dani (22 ani), absolventi de studii medii, respectiv universitare.

Nascuti si crescuti la tara acestora le-au placut intodeauna animalele, traiul intr-un mediu curat si viata la tara.
In 15 martie 2017, si-au luat viata in propriile maini si au infiintat ferma pe propiul teren plini de speranta ca vor reusi. Activitatea in Mica Ferma a pornit cu 30 de capete de porci si 30 de capete de pui. In prezent, ferma in sistem gospodaresc a ajuns la 150 de capete de porci si 250 de capete pui, intinzandu-se pe o suprafata de 300 de metri patrati.

Este o mica afacere in mediul rual incununata de success, deoarece nu duce lipsa de client, iar produsele pe care le ofera multumesc cumparatorii, astfel incat acestia revin si recomanda produsele obtinute aici.

Porci si pasari crescute, in sistem gospodaresc

pui mica ferma prahovaIn Mica Ferma se cresc porci din rasele Landrace si Pietrain. Pe segmatul pasari se produc pui rasa mixta, pui Kabir si pui de carne. Pentru viitor, proprietarul intentioneaza sa ceasca si alte rase pentru o mai mare diversitate.
Animalele sunt hranite cu furaje din productia proprie, fapt care a dat rezultate bune pana in prezent si a ajutat la cresterea unor animale sanatoase si sigure pentru consum.boboci rata micaferma

“Pentru fiecare animal avem cate o reteta in functie de varsta, rasa si greutate. Nu putem spune ca am personalizat retetele, dar putem spune ca am pus cate putin din fiecare pentru a creea o reteta naturala,”, ne-au explicat cei doi tineri fermieri prahoveni.

Clientii care cumpara animale din aceasta ferma sunt atat cunoscuti ai proprietarului, cat si personae necunoscute care aud de Mica Ferma fie de la cei care au achizitionat animale deja, fie de pe retelele de pe socializare unde pot fi la curent cu activitatea din ferma.

Animale vii si sacificate, la cererea clientului

Mica Ferma comercializeaza in egala masura animale vii si sacificate, in functie de cererea celor care cumpara. “Vindem atat vii cat si sacrificate, depinde de client. Vrem sa asiguram clientului placerea de a alege cum sa-i fie livrata marfa”, spun Razvan si Dani.

Acestia ne-au declarat ca nu beneficieaza de subventii de la stat, intrucat din observatiile pe care le-au facut, au constatat ca se pierde mult prea mult timp cu formalitatile impuse de stat, iar la final costurile sunt mult mai mari decat subventiile obtinute.

“In ziua de azi, daca alegi sa obtii o subventie, trebuie sa alergi dupa acte si sa platesti pentru ele mai mult decat este subventia in sine”, sunt de parere cei doi

Cu toate acestea este intr-o buna relatie cu autoritatile statului, deoarece are grija in permanenta ca animalele sa fie sanatoase, bine ingrijite.

Ferma de animale din Prahova dispune de un medic veterinar care se ocupa permanent de supravegherea si mentinerea starii de sanatatea a acestora. Astfel, ei pot garanta calitatea si siguranta marfii care ajunge la client.
Acestia nu au intentia sa se inscrie in asociatii agricole, deoarece nu se identifica prea mult practicile si politicile impuse de acestia. Cei doi tineri fermieri spun ca nici nu se vad facand parte dintr-o asociatie.

Cei doi reusesc sa gestioneze singuri Mica Ferma in sistem gospodaresc, iar in viitorul apropiat nu intentioneaza sa aduca lucratori suplimentari, intrucat mica afacere pe care au creat-o functioneaza bine in aceasta formula de doi.

Vizitatori Counter

003298145
azi
ieri
aceasta Saptamana
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luna trecuta
toate zile
3843
6962
52974
3198371
134096
203461
3298145

IP-ul tau: 18.208.159.25
Server Time: 2019-10-19 15:33:19