Fondurile europene dezbatute de crescatorii de oi si ministrul Agriculturii

User Rating:  / 0
PoorBest 

Vicepremierul Daniel Constantin, ministrul Agriculturii si Dezvoltării Rurale, a declarat la cea de-a 44-a editie a Festivalului "Sus pe muntele din Jina", din judetul Sibiu, că va tine cont de dorintele oierilor si că se va consulta cu ei în perspectiva viitorului exercitiu financiar 2014-2020.

"Am vorbit cu producătorii. Vom avea o dezbatere mai mare cu oierii. Este o perioadă în care trebuie să discutăm foarte mult cu ei, s-a reformat politica agricolă comună, intrăm pe un nou exercițiu financiar 2014 - 2020, trebuie să cunoască și dânșii care sunt avantajele pe care le pot avea prin fonduri europene, dar în egală măsură trebuie să luăm și noi de la dânșii punctele de vedere, astfel încât fondurile care vin, măsurile pe care le luăm pe următorii șapte ani de zile să fie în conformitate cu așteptările pe care ei le au", a spus ministrul Agriculturii, citat de Agerpres.

Daniel Constantin s-a declarat încântat de frumusețtile comunei Jina din judetul Sibiu, numită si "fabrica de oieri" din România.

"E foarte frumos. Îmi place absolut totul. În primul rând am venit pentru că aici sunt cei mai mulți oieri din tară si e un fel de fabrică de oieri aici. În toate colțurile tării unde am fost am întâlnit oameni care fie au plecat de aici, fie au rude aici, fie s-au pregătit în această zonă. (...) Este o tradiție pe care au păstrat-o de sute de ani", a spus Daniel Constantin.

Ministrul Agriculturii a fost însoțit la Jina de europarlamentarul conservator Maria Grapini.

Pe scena festivalului, la care au venit oieri din sapte judete, au fost prezenti reprezentanti ai principalelor partide politice.

Prim-vicepreședintele PDL Cătălin Predoiu a fost însotit de deputatul Raluca Turcan, lidera PDL Sibiu, alături de senatorii democrat-liberali Traian Igas si Ion Ariton.

Liberalii l-au avut la Jina pe deputatul Ludovic Orban, vicepresedinte al partidului, si pe liderul PNL Sibiu, deputatul Mircea Cazan.

Principalul reprezentant al PSD prezent la Jina a fost liderul organizatiei judetene Sibiu, Ioan Cindrea, presedintele Consiliului Judetean.

Vizitatori Counter

003298232
azi
ieri
aceasta Saptamana
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luna trecuta
toate zile
3930
6962
53061
3198371
134183
203461
3298232

IP-ul tau: 18.208.159.25
Server Time: 2019-10-19 15:57:55