Cauzele ale mortalității la scroafe

User Rating:  / 0
PoorBest 

rnitateUn nou raport al Universității Aarhus a identificat diverse cauze ale mortalității la scroafe în fermele daneze - și a enumerat, de asemenea, strategii potențiale pentru reducerea în continuare a cifrelor de mortalitate, scrie PigProgress.net.

Mortalitatea scroafelor a scăzut de la circa 15,1% în 2008 la 11,4% în 2015. Cu toate aceasta este încă relativ ridicată - motivul pentru care sectorul porcilor din țară se angajează să reducă până la 9% până în 2018.

Scroafele care mor în fermele comerciale se împart în două categorii: scroafele eutanasiate și scroafele care au murit din cauze naturale.

Raportul include o analiză a studiilor raportate privind cauzele decesului și a factorilor de risc și arată că există o mare diferență între cele două grupuri în ceea ce privește cauzele decesului.

Potrivit studiului, scroafele sunt în mod obișnuit eutanasiate din cauza chinului, în timp ce crescătorii de porci nu pot declara de obicei cauza morții în rândul scroafelor care mor în mod natural. Din studiile realizate pe autopsiile scroafelor care au murit din cauza unor cauze naturale, știm că motivele tipice sunt tulburări ale tractului digestiv, probleme cardiace sau probleme legate de făt. Cu toate acestea, chiar și în cazul autopsiilor, aproape o treime din cauzele decesului sunt necunoscute. "

Multe scroafe eutanasiate suferă de ologeală

Deoarece multe scroafe eutanasiate sunt sacrificate din cauza ologelii, cercetătorii recomandă stabilirea unui sistem sistematic de monitorizare a locuințelor de gestație și elaborarea unor criterii în care scroafele ar trebui mutate în boxe spital. Ar trebui, de asemenea, să se concentreze mai mult asupra calității și cantității boxelor spitale menționate.

O altă măsură evidentă este de a elabora criterii uniforme pentru eutanasie pentru toate fermele de reproducție. Cu toate acestea, dacă vrem să reducem în mod semnificativ mortalitatea la scroafă, există o nevoie de bază pentru mai multă cercetare în ceea ce privește modul de a preveni ologeala, dar și de modul în care ar trebui să se proiecteze serviciile și locuințele pentru gestație.

Autopsiile, parte integrantă a consultanței pentru sănătate

În ceea ce privește reducerea numărului de scroafe care mor din cauze naturale, cercetătorii au subliniat că informațiile despre cauza decesului și starea de scroafă trebuie colectate în mod sistematic și că autopsiile ar trebui să facă parte integrantă din consilierea veterinară privind sănătatea la ferma de scroafe. Au fost luate în considerare și autopsiile extinse.

Abatoarele ar trebui să informeze în mod obișnuit fermierii de porcine cu privire la constatările ulcerului gastric și ar trebui să se dezvolte planuri pe toate fermele pentru a trata diferitele diagnostice.

Stresultermic, factor de risc

Studiile au mai arătat că stresul termic este un factor de risc, în special în boxele de fătare, fiind nevoie de mai multe cunoștințe despre cauzele de deces spontan la scroafă. În prezent se caută noi măsuri pentru cauzele de deces care pot completa autopsia tradițională.

 

Vizitatori Counter

003049640
azi
ieri
aceasta Saptamana
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luna trecuta
toate zile
888
6053
6941
2998156
89052
145668
3049640

IP-ul tau: 3.229.122.166
Server Time: 2019-09-16 03:30:43