Argentina înregistrează un declin în producţia de carne de vită

User Rating:  / 0
PoorBest 

Consumul de carne de vită a scăzut foarte mult în Argentina de-a lungul acestui deceniu pierzându-şi poziţia sa de top din lume pe cap de locuitor de consum la carne de vită.  În prezent, fermierii argentinieni se luptă cu vecinii lor din Urugualy să recapete un loc fruntaş.

Argentina a coborât pe locul 11, în spatele unor ţări precum Noua Zeelandă şi Mexic, în clasamentul mondial al exportatorilor de carne de vită în acest an, fapt care a determinat ca presa de specialitate să numească declinul Argentinei"capăt unei domnii."

"Trăim în acest moment, cufundat în ruşine",  a declarat într-un articol recent scriitorul Diego Vecino în revista 4.000, care a explorat în scădere a consumului de carne de vită. "În ultimii ani, identitatea noastră națională argentiniană a fost bruscată ca niciodata", a declarat acelaşi autor.

Argentinieni au mâncat circa 129 de kilograme de carne de vită pe persoană anul trecut, depăşind americanii, care au adunat doar 57,5 kilograme de vită. Dar la  nivelul actual Argentina este o umbră palidă  a perioadei de vârf: 222 de kilograme de carne de vită, pentru fiecare bărbat, femeie şi copil, realizate în  anul 1956.

Motive variază în funcție de aceste stagnare. Prețurile de carne de vită au crescut  odată cu inflația, iar crescătorii de vite susţin că impunerea unui control guvernamental al prețurilor menit să prevină consumul de carne de vită intern de la care se încadrează în continuare a devenit costisitor pentru a menține efective mari. Alți producători susţin că este pur și simplu mai profitabi să cultivarea soiei decât să creşterea  bovinelor.

"Asistăm la o scădere istorică în industria noastră de carne de vită", a declarat Ernesto Ambrosetti, economist-şef al Societăţii rurale argentiniene, cea mai mare asociaţie agricolă a ţării. "Acum, vecinii noștri mai mici, Paraguay şi Uruguay, ne-au întrecut într-un clasamentul al exporturilor.

Oficialii guvernamentali susțin că politicile lor pentru a ridica consumul de carne de vită, inclusiv restricțiile la export şi controlul prețurilor destinate pentru a face carnea mai accesibilă, sunt într-un moment de  cotitură.

Săderea consumului este cauzată de factori precum: creștere cererii pentru alimente precum paste, pizza şi carnea de pasăre; o mai bună conştientizare a riscurilor pentru sănătate asociate cu consumul de carne de vită; şi chiar apariția uneor culturi vegetariene în  jurul oraşului Buenos Aires.

"Consumul de carne de vită este amenințată de tendinţele moderne de a mânca sănătos, mai ales exaltarea de ceea ce este natural şi ecologic şi stimularea consumului de legume, a avertizat Institutul de Promovare a avertizat într-un raport din 2006.

Pentru unii argentinieni, care au fost ridicate într-o societate atât de concentrat pe carne de vită, ajustarea a fost aşteptată de mult timp. "Aproape că nu mănânc carne de acum", a declarat Susana Carfagna, o pensionară în vârstă de 61 de ani, în timp ce mergea dintr-o măcelărie cu unele pui la sol ca o alternativă la burgeri din carne de vită. "Nu e sănătos. Am ridicat de colesterol şi au nevoie de o dietă mai echilibrată. "

La Buenos Aires Verde, un restaurant vegetarian, cu un portocaliu pastel şi var de culoare verde Diners pot alege din opţiuni, cum ar fi chiftele făcute din orez şi fasole sau cannelloni făcut cu semințe de fructe.

"Argentinieni cer o schimbare," a decalarat  Mauro Massimino, 33de ani, un vegetarian care deţine un restaurant. Acesta  a spus că vegetarianismul a început să câştigeterem aici, iar creşterea a fost incredibilă."

Creşterea de restaurante vegetariene în capitala Argentinei a avut loc într-un moment de mare schimbare  în mediul rural. În anul 2007, Argentina a avut aproximativ 55.6 milioane de capete de bovine, în conformitate cu Departamentul de Agricultură al Statelor Unite. Acest număr a scăzut la 48,1 milioane în 2011, înainte de a reveni oarecum în acest an la o valoare estimata de 51.200.000.

Guvernul a încercat să reducă impactul creşterii prețurilor la carne de vită şi a diminuat producţia de alimente printr-un program numit "Carne pentru toată lumea", oferind mai mult de o duzină de bucăţi de carne de vită populare la preţuri mici pentru consumatori, în zona de metrou Buenos Aires.

Vizitatori Counter

003297941
azi
ieri
aceasta Saptamana
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luna trecuta
toate zile
3639
6962
52770
3198371
133892
203461
3297941

IP-ul tau: 18.208.159.25
Server Time: 2019-10-19 14:47:20