Alternativă naturală la tratarea ouălor cu formaldehidă

User Rating:  / 1
PoorBest 

incubatorPreocuparea cu privire la utilizarea în continuare a formaldehidei chimice pentru a elimina germenii din ouăle destinate incubației a determinat oamenii de știință austrieci să dezvolte o alternativă naturală, scrie poultryworld.net.

Ouăle care urmau sa fie incubate au fost tratate legal cu formaldehidă în incubatoarele europene la scară largă pentru prevenirea și combaterea contaminărilor bacteriene.

Cu toate acestea, potrivit lui Tomislav Cernava, de la Institutul pentru Biotehnologia de Mediu din TU Graz, există îngrijorări cu privire la utilizarea acestuia în rândul locuitorilor locali: "Formaldehida se evaporă repede și nu o puteți controla complet în incubatoarele la scară largă - unele gaze scapă întotdeauna".

Dar cercetătorii de la Graz, care lucrează cu Centrul Austriac de Biotehnologie Industrială și cu Laboratorul de biotehologii Roombiotic, au produs o opțiune promițătoare și ecologică bazată pe microorganisme ca antagoniști naturali.

Oamenii de ştiinta au abordat pentru prima oară bacteriile cu efecte antimicrobiene într-un proiect anterior din 2009, ajutând la identificarea unor microorganisme specifice pentru a proteja seminţele de dovlecii de putregai, în provincia sudică Styria.

Mai târziu cercetările au continuat cu privire la substanțele volatile ale bacteriilor pentru a afla cum au luptat atât de eficient agenții patogeni.

Rezultatele au arătat că bacteriile care produc pyrazine - atunci când sunt aplicate în formă pură în cochilii de ou - au eliminat 99,6% din germeni. Această rată de decontaminare a fost egală cu fumigația de formaldehidă.

Omul de ştiină a constatat că microbiomul de pe coaja de ou natural a fost caracterizat de o diversitate bacteriană neașteptată. Surprinzător a fost că acolo unde concentraţiile de pyrazină sunt scăzute s-a înregistrat o schimbare pozitivă a microbiomei.

Un alt avantaj al substanței a fost că este în stare lichidă la temperatura camerei și se evaporă ușor. Deci, același echipament poate fi folosit ca și pentru fumigarea cu formaldehidă.

Oamenii de știină au spus că având aceste obesrvații, în continuare vor căuta parteneri pentru a dezvolta studiul și pentru a-l aplica la scară industrială.

Vizitatori Counter

002153587
azi
ieri
aceasta Saptamana
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luna trecuta
toate zile
764
4692
5456
2114200
129604
220964
2153587

IP-ul tau: 3.95.23.35
Server Time: 2019-04-22 03:02:40